Alien3

Et kolonifartøy i verdensrommet oppdager en ny planet, samt den dødelige livsformen som befolker den.

Alien fortsetter sitt grøssende grep der mennesket er blitt byttedyr i en kamp om overlevelse. Og det som gjør at Alien fungerer, er at monsteret er såpass mektig, slik at spenningen blir reell.

De uhyggelige skapningene tar seg godt ut. Samtidig, er det også en psykologisk vri her, som bygger på fundamentet fra å være en ren løp-og-dø-film, til noe mer. Denne vrien fungerer nesten perfekt, om enn litt forutsigbart.

_DSC7134.ARW

_DSC7134.ARW

Det skal stå godt for å ikke bli engasjert. Man har alltid et håp om at skipsbesetningen skal overleve de individuelle møtene med uhyret. Og blod- og gørrnivået blir ganske høyt.

Disse møtene er velregisserte, og det må gjerne en håndflate eller to for å hindre at man som seer skvetter til.

Ellers, er det en del mystiske elementer. Først og fremst en spennende ny planet, og man får et innblikk i etterdønningene fra forrige film Prometheus. Også er det noen mystiske ruiner som skal utforskes, og med et tvilsomt herskap.

Alien2

Michael Fassbender er i hovedsetet og fenomenal som skuespiller. Han mestrer to svært ulike roller om hverandre. Katherine Waterston er den andre hovedrolleinnehaveren, og kanskje litt utypisk. Fremstilt som noe puslete og enkel, imponerer helten med et overlevelsesinstinkt.

Det eneste aberet med filmen er tempoet, og man savner roligere sekvenser til å bli kjent med karakterer, og til å bygge opp grøssermomentet enda mer.

Konklusjon

Velregissert grøsser i verdensrommet (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 5

Foto/Copyright: Fox Film