aafafaf

En pilot blir hentet inn for å hjelpe CIA samtidig som han smugler narkotika i det skjulte.

Denne filmen er basert på den sanne historien om Barry Seal, en våpen- og narkotikasmugler som senere ble informant for påtalemyndighetene. Og filmen starter med litt av en entré.

Hovedpersonen gjør det godt som pilot for et anerkjent flyselskap, selv om han også kjeder seg i den trygge tilværelsen..

Så dukker en mulighet opp som betyr fart, spenning og penger. Dette hiver Barry Seal seg på, og hele virksomheten vokser noe enormt. Og jo mer inntekter som kommer inn i kassa, jo flere utfordringer bryner seg på.

Den reelle historien er rett og slett imponerende, selv om det selvfølgelig har blitt piffet opp for film. Her heier man tross alt på skurken, og det er artig å se hvordan hele virksomheten vokser i et til tider farlig miljø med loven på den ene siden, og ustabile kriminelle på den andre.

aaffaffaf

Tom Cruise gjør det godt og gir oss en hovedperson som er dyktig i det han gjør, og litt vaklende og komisk til samme tid. Så dette blir en underholdende tone, mer enn en alvorspreget stemning.

Og kanskje gjør også det at historien glipper litt. Heftige scenebytter, få dialoger, og stort fokus på flashy biler og sedler, gjør at man sjeldnere får føle på spenningen og faren ved å delta i det hovedpersonen gjør.

Men allikevel er dette god underholdning, med både humor og en presentasjon av et helsprøtt scenario.

Konklusjon

Artig fremstilling av en reell person (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 4

Foto: United International Pictures