Marvel Studios ANT-MAN AND THE WASP..Giant-Man/Scott Lang (Paul Rudd)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Etter å ha sonet flere år i husarrest, har Scott Lang lagt superdrakten til sides for å ta papparollen på alvor. Men når tidligere kompanjonger ber om hjelp, må Ant-Man våge alt, til og med sin egen frihet for å redde dagen.

Som Marvel-filmene ellers, er Ant-Man en løpende linje med morsomme replikker og glimrende action. Hele oppsettet med superkrefter som kan forminske og forstørre alt mulig, gir en artig effekt og et unikt preg til heltekonseptet.

Biler, hus og personer kan forminskes, slik at verden blir sett med små øyne. Dette gir morsomme øyeblikk og fungerer i kampsekvensene når heltene veksler mellom ulike størrelser og bruker det til sin fordel. Det ser bra ut på kamera!

Humoren i filmen fungerer ofte, men ikke alltid. Når den lyse tonen treffer, er dette gode øyeblikk som brer på smilebåndene. Utrolig nok er Ant-Man and the Wasp en film som både får deg til å le, samtidig som den også har et snev av alvorspreg i seg.

Det ene er at man faktisk bryr seg om hovedpersonen, Scott Lang, som da også er Ant-Man.

Han er en omsorgsfull pappa som har sonet flere år i husarrest. Få dager før frigivelse, der han kan være ute i verden igjen sammen med datteren sin, dukker også farene opp som gjør at han må risikere alt. Og man bryr seg reelt om hans vel og ve.

Marvel Studios ANT-MAN AND THE WASP..L to R: The Wasp/Hope van Dyne (Evangeline Lilly) and Ant-Man/Scott Lang (Paul Rudd) ..Photo: Ben Rothstein..©Marvel Studios 2018

Så er det også en helt egen fiksjonell vitenskap der Hope Van Dyne, altså «The Wasp», ber om hjelp til å finne moren som er blitt fanget på et slags mikroskopisk nivå utenfor tid og rom.

Kort fortalt – Ant-Man er den som kan hjelpe til. Her dukker også flere skurker opp, hvor særlig hovedfienden er den mest interessante. Med en mørk fortid og sterke krefter, blir dette en interessant motstander.

Filmen byr generelt på en lystbetont tone som underholder, men som sjeldent overrasker eller holder deg på kanten av spenning. Ant-Man and the Wasp er langt fra en dårlig film av den grunn. Tvert imot, dette er god underholdning, men ikke noe stort mer enn det.

Så hvis du ønsker et par timer med god humor, action og en artig effekt med forminskning og forstørring, så er dette filmen for deg. For ikke å nevne at denne binder sammen metahistorien som foregår i Marvel-universet ellers.

Konklusjon

God humor og action, men ikke noe mer dyptgående enn det (omtalt ved Odeon Kino).

Terningkast: 4

Foto: Marvel Studios/Disney