Trollmannen Miraculix brekker beinet når han faller ned fra et tre. Han bestemmer seg for at tiden er inne for å finne en verdig arvtaker. Sammen med Asterix og Obelix drar de ut for å finne en som kan overta og vokte den hemmelige oppskriften på styrkedrikken.

Eventyrene om Asterix og Obelix har levd lenge som tegnefilm og tegneserier. Med denne filmen får vi enda et tillegg med de to heltene som har utrolige krefter til hjelp i møte med romerne og andre skurkevarianter.

Filmen starter opp med et fargespenn som imponerer.

Natur, dyreliv og personer i filmen er pent og velkomment animert. Intromusikken med «you spin me round» og alle i verden som beveger seg i takt med musikken, fenger øyeblikkelig. Starten er et blinkskudd med andre ord.

Så kastes vi ut i et eventyr med to trollmenn som er erkerivaler. Den ene god, den andre ond. Det er altså duket for et skikkelig oppgjør. Problemet er bare at denne motsetningen aldri blir dyrket nok til at den blir veldig spennende og bærende i filmen.

Filmen blander forsøk på humor og spektakulære effekter med en handling som aldri blir særlig dyster eller alvorspreget. Ved å velge denne veien, klarer heller ikke filmen å sette noe særlig spor etter seg.

Hele seansen er litt for enkel og bærer preg av mye man har sett før. Filmskaperne forsøker å holde interessen med typisk fall-og-slå-seg-humor på rekke og rad. Men de kunne gjerne ha våget å være litt tøffere i kantene.

Skurken i seg selv blir noe enkel og typisk som man har sett i andre filmer. I tillegg, så er de vante innslagene med piratene og Cæsar nærmest ikke tilstedeværende i filmen. Man får kun korte glimt av dem, noe som er synd. Mange av de som er kjent med tidligere filmer vil nok savne en del trekk og det som de forbinder med klassiske Asterix og Obelix.

Det er også, paradoksalt nok, altfor lite fokus på heltene Asterix og Obelix. I stedet bærer filmen preg av et bredt galleri med mange personer, noe som gjør at man mister litt av dybden i karaktergalleriet.

Konklusjon

Asterix: trylledrikkens hemmelighet byr på animasjoner som er like gode som store kvalitetsfilmer på markedet. Men der Pixar og Dreamworks får til gode, dype historier og store temaer, forblir denne filmen mer renspikka enkel underholdning som fort går i glemmeboka.

Terningkast: 4

Legg igjen en kommentar