Etter det dødelige utfallet i Avengers: Infinity War, ligger verden forfallen og i ruiner. De gjenværende superheltene finner allikevel nytt håp om å gjenreise verden og endelig kunne overvinne Thanos.

Avengers-filmene er definitivt noe av det beste Marvel og superheltverden for øvrig har å by på. Med tidenes samling av skuespillernavn og en superheltkollisjon uten like, får man servert det beste av alt.

Forrige film etterlot oss undrende i støvet, nokså bokstavelig talt. Filmen hadde et endepunkt som må sies å være noe av det dystreste i superheltuniverset, i hvert fall om man tenker på antallet som gikk med i dragsuget.

På mesterlig vis, klarer filmskaperne nå å ta opp tråden fra forrige film samtidig som de formidler alvoret og påkjenningen. Introduksjonen er sterk og rørende og lager en solid knute mellom filmene. Vi som seere blir dratt med øyeblikkelig.

Det er ellers mye sterkt materiale i Avengers: Endgame. Vitsene og hyppige one-liners er satt mer til side i en alvorspreget film som også våger å ta de tøffe valgene som ikke bare bygger opp til en perfekt og lykkelig slutt.

Flere visuelle øyeblikk står frem ved bruk av lyssetting og imponerende bakgrunnsbilder, for ikke å nevne filmmusikken. Så har man også de eksplosive kampene og råtøffe duellene der de en gang uovervinnelige heltene blir sårbare i møte med skurkene.

Den tre timer lange spilletiden gir også rom for rolige øyeblikk. Dialogsekvenser legger opp til prat og innsteg til personlighetene til disse minneverdige karakterene. Altså, dette er i hovedsak en actionfilm, men også med dybde og dialog. Blant annet møter mange av heltene på sine tidligere relasjoner.

Vi kommer nærmere inn på superheltene. Vi får vite mer om familiene, følelsene og hvem de er. Vi får også kjenne på fellesskapet og heltemotet når de står sammen for en god sak. Her setter de personlige brister og uenigheter til sides for å stå sammen. Og de er bokstavelig talt villige til å ofre alt.

Filmen har også sjarm og humor typisk for Avengers-filmene. Heldigvis, fordi dette må jo sies å være merkevaren til Marvel. Artige gnist her og der fungerer godt å gir en lysbetont tone når det er ønsket.

Ellers må Endgame sies å være en fullverdig slutt på eventyret. Publikum får det de ønsker og fortjener og det er aldri et kjedelig øyeblikk som kunne vært avsett her.

Konklusjon

Genial avslutning på Avengers-serien med god action, et sterkt budskap og tidenes superheltoppvisning.

Terningkast: 6

Ekstramateriale på disk:

• Audio Commentary
• Play Movie with Intro by Directors Joe and Anthony Russo
• Remembering Stan Lee
• Setting the Tone: Casting Robert Downey Jr.
• Bro Thor
• A Man Out of Time: Creating Captain America
• Black Widow: Whatever It Takes
• The Russo Brothers: Journey to Endgame
• The Women of the MCU
• Gag Reel
• Deleted scenes

Legg igjen en kommentar