Marvel Studios' AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: War Machine (Don Cheadle), Winter Soldier/Bucky Barnes (Sebastian Stan), Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlet Johansson), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Okoye (Danai Gurira), Falcon (Anthony Mackie) and Black Panther/T'Challa (Chadwick Boseman)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Den mektige skurken Thanos søker etter krefter for å likvidere store deler av universets befolkning. Heldigvis, samler superheltene seg for å kjempe imot.

Avengers er en konstant løpende rekke av kjappe one-liners og råtøff action. I de beste scenene, elsker man motet og samarbeidet og blir fenget med av heltene. Og innimellom slagene, er det mer enn nok til å holde latteren ved like.

Det er rett og slett et imponerende stjernegalleri av mange gode skuespillere samlet på et sted og i en og samme film. I og med at man har møtt så mange av disse karakterene før i enkeltstående filmer, kan filmskaperen fokusere på dynamikken mellom heltene.

Marvel Studios' AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: Star-Lord/Peter Quill (Chris Pratt), Groot (voiced by Vin Diesel), Gamora (Zoe Saldana), Mantis (Pom Klementieff), Rocket (voiced by Bradley Cooper) and Drax (Dave Bautista)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Og det fungerer så vanvittig bra. Starlord og gjengens retromusikk og uhøytidelige holdning, fungerer i møte med Thors alvorlige og ærefryktige tone. Tony Starks selvopptatthet, lyder godt i møte med Doctor Stranges mystikk. Og Wakanda blir en helt suveren slagmark for store deler av seansen. Det er rett og slett mye ulikt som komplimenterer hverandre.

I tillegg, har vi skurker som virker som reelle utfordrere for heltene våre. Og til og med Thanos selv, som er en mesterødelegger av verdener, har et snev av gjenkjennelighet og medynk. Man kan så vidt forstå motivene hans.

Marvel Studios' AVENGERS: INFINITY WAR..Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) w/ Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Bruce Banner (Mark Ruffalo) and Wong (Benedict Wong) in the background L to R. ..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Den forrige Avengers-filmen var på mange måter en liten nedtur i serien. Men Infinity War er definitivt på riktig spor igjen. Ting tar av til de grader, men blir aldri kjedelig eller uten sjarm og komikk.

Konklusjon

Et hav av gode skuespillere, humor og action, gjør at denne filmen er super (omtalt ved Odeon Kino).

 

Terningkast: 5