ctogmus23

Krøsus Sork er ute etter gullet som ligger i beverens dam. Da er det opp til Bamse og barna å redde landsbyen før den blir oversvømt.

Bamse og heksens datter er en suveren film for familien. Det mest spennende tillegget er nok når heksens datter, Lova, dukker opp. Helt fersk i skolegården, ønsker hun mer enn alt annet, å passe inn sammen med de andre barna.

Tematikken er sterk og rører ved hjertet til både store og små. Det å være utenfor, og ikke helt forstå de sosiale spillereglene som må til for å få innpass. Og ikke minst opplevelsen av det å være annerledes. Både heksen og datteren hennes har en interessant bakgrunn, og som seer håper man at det løser seg til slutt.

ugercii22

Ellers er dette en utrolig deilig film til sammenligning med mange andre animasjonsfilmer på markedet. Tempoet er trukket ned, slik at man får tid til å fordøye inntrykkene. Ellers får man en handling som tar for seg urettferdighet, grådighet og viktigheten av samarbeid for å nå et felles mål.

Humoren er vel plassert innimellom replikkene, og de små vittighetene fungerer godt. Animasjonene er også nydelige, med klassiske bilder som holder god stand målt imot moderne datagrafikk.

bppdmbc18

Bamse og heksens datter, er et fint tillegg på barnefronten. Med mange problemstillinger som barn kan kjenne seg igjen i, og en spennende handling, er dette verdt å se. Det er også noen artige sanger på lur i filmen.

Konklusjon

Super film for familien, med mange aktuelle tema (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 5