Marvel Studios' BLACK PANTHER..Black Panther/T'Challa (Chadwick Boseman)..Ph: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Etter at kongen og faren dør, blir T’Challa den nye tronarvingen, samt den mektige krigeren Black Panther.

Med denne filmen prøver Marvel noe nytt. En liten kant av Afrika, Wakanda, har blitt det mest høyteknologiske og ressursrike stedet på kloden.

I alle år har de holdt seg skjult fra omverdenen, men en ny fare truer freden i kongeriket. Blant annet forsøker flere å rappe det dyrebare metallet som utvinnes i landet.

Hovedpersonen blir så den nye kongen og må tre inn i rollen som landets forsvarer. En rolle som neppe er enkel med tanke på at flere stammer opplever gnisninger under det nye lederskapet.

Slik blir Black Panther en film som spiller på afrikanse vibber, stammetilhørighet, politikk og mye, mye tøff action.

Det tar litt tid å komme inn i fiksjonen, alt oppleves så ferskt, og man må gå noen runder med seg selv for å akseptere dans, ritualer og et forsøk på å gjengi en eller annen utgave av afrikanske vendinger. Og alt dette med et sci-fi-bylandskap uten like.

Men når det meste lander, så blir det ganske kult allikevel. Gode skuespillere, kvinnelige krigerstammer, artig humor og helt vanvittig, stilige actionscener leverer godt.

Plottet er noe delt. Det er to sett med utfordringer som går over hverandre, og dessverre føles prosessen noe forhastet. Det er uansett ingen tvil om at Black Panther er et viktig tillegg til Marvel universet også med denne type helter og folkeslag.

Konklusjon:

Nyvinnende, men litt vaklende og forhastet (omtalt ved SF Kino).

Terningkast: 5