Dr. Dyson Ido setter sammen delene av kyborgen Alita. Våknet til live, har hun glemt fortiden sin og setter ut på en ferd for å finne ut av hvem hun egentlig er.

Alita: Battle Angel er en eventyrfilm ikledd en moderne drakt. Og i strømmen av lanserte sci fi-filmer, skiller Alita seg ut fra mengden. Her er det fargesprakende verdener og solid action, men samtidig så mye mer!

Der andre filmer i sjangeren ofte ensidig fokuserer på det visuelle og action, så har denne filmen også fått til dybde og styrke i hovedpersonen. Alita blir først fremstilt som et lite barn. Etter første skritt, smak og tilknytning til de rundt seg, kan man ikke annet enn å bli sjarmert av hennes iver etter å oppleve verden.

Alita har mye personlighet til tross for at hun er et animert produkt. Seeren blir absolutt med på hennes uskyld i møte med en tøff og utilgivende verden.

Samtidig, er hun langt fra et offer. Og det er kanskje denne motsetningen som gjør at hun nettopp fungerer så godt. En hovedperson som både er sårbar og med godhet, samtidig som hun er en maskin med evner uten like.

Her får hevnlysten ben å gå på mer enn en gang.

Regissør Robert Rodriguez, i samarbeid med anerkjente James Cameron, leverer en nydelig film. Fra en støyfull slumby med egen kultur og levesett, blir vi innlemmet i en fantasiverden vel verdt å oppleve. Skitten og dyster, men også med vakre innslag.

De på den nedre rangstigen kjemper mot alle odds for å overleve og små glimt av godhet tydeliggjøres i møte med den grå massen.

Rodriguez gir oss ikke bare råttenskap. Vi får også se vakre overblikksbilder, frodige jungler og knalltøff teknologi på sitt beste. For ikke å nevne robotkamper som ser helt fantastisk ut!

Skuespillergalleriet med navn som Christoph Waltz er heller ikke med på å tappe filmen for kvalitet. Tvert imot, en genial skuespiller som hever filmen de ekstra stegene, i tillegg til flotte Rosa Salazar som Alita.

Konklusjon:

Alita: Battle Angel er en minneverdig film fra start til slutt. Sorg, tap, svik og heltemot blir servert i et moderne eventyr med en knalltøff jente i hovedrollen. Alita går rett inn til hjertet

Terningkast: 6

Ekstramateriale:

  • ALITA’S WORLD
  • MOTORBALL
  • FROM MANGA TO SCREEN
  • EVOLUTION OF ALITA
  • SCENE DECONSTRUCTION
  • AND MORE

Legg igjen en kommentar