Carol Danvers har glemt fortiden sin. Midt oppi hukommelsestapet, deltar hun i en galaktisk krig mellom to raser. Etter hvert begynner minnene å komme tilbake, og reisen starter mot å bli en av universets mektigste superhelter.

Captain Marvel er en film om en av de tøffeste (og sterkeste) kvinnene i superhelt-universet. Vi møter først Carol Danvers som sårbar, stadig møtt av hennes ledere og mentorer som sier at at hun må kontrollere seg selv. Hvis ikke kan det bli konsekvenser!

Slik har livet alltid vært. Fra foreldre til mannsdominerte yrker, har Danvers blitt fortalt at hun ikke er tøff nok og ikke har det som kreves. Men lite vet de om hva som egentlig bor inni henne.

På linje med andre filmer med modige kvinner som Gravity og Wonder Woman, er dette tøffe damer som ikke viker for motgang. Filmverden trenger absolutt slike bidrag! Dessverre blir dette kun utforsket på overflaten i Captain Marvel.

Filmen har så mye mer potensial! Et spesifikt vendepunkt skiller seg allikevel ut, og dette er definitivt filmens beste øyeblikk. Men om det bare hadde vært mer, så hadde denne filmen boret seg inn blant de store.

Ellers blir dette en typisk actionfilm med nydelige effekter, vakre verdener og en dose humor som treffer like ofte som den bommer. Filmen har også et konspiratorisk trekk og et vendepunkt som egentlig fungerer ganske godt.

Captain Marvel sitt bidrag til superheltuniverset lever ikke helt opp. Et rikere plott kunne ha skapt mer spenning. Det blir altfor enkelt i lengden. Og vi skulle gjerne ha kommet enda nærmere hvem Captain Marvel er, helten bak kappen. Litt mer personlighet og litt mindre robot.

Samuel L. Jackson er definitivt også et stort pluss. Med humor og sjarm av hans personlighet alene, bidrar det til at man får noen latterkuler iblant. Brie Larson er en personlighet med potensial, men vi skulle gjerne ha utforsket mer av hennes barndom og hvordan hun ble til den hun er.

Konklusjon

Captain Marvel har mye potensial, men går like fort i glemmeboka. Den kunne ha satt et enda større merke hos oss og trukket frem styrke og det unike iboende i barske kvinner.

Blu-ray-ekstramateriale:

  • Dokumentarer – å bli en superhelt
  • Nick Fury – opprinnelse
  • The Dream Team
  • The Skrulls and the kree
  • Slettede scener
  • Kommentatorspor
  • Spesialintro

Terningkast: 4

Legg igjen en kommentar