En trollmann på reise mister noen av skapningene sine i New York. Før han vet ordet av det, blir han innviklet i en mystisk ondskap.

Er det overhode mulig å gjenskape noe av magien i kjølvannet av Harry Potter? Det korte svaret, er ja! I første omgang, må man bare forsone seg med to viktige faktorer. For det første, dette er ikke Harry Potters etterfølger. For det andre, dette skjer i USA og ikke i Englands mystiske og tåkete landområder.

Dette er definitivt en film tuftet på magi og med et spennende univers verdt å utforske. Disse skapningene som oppbevares i hovedpersonens koffert, er varierte, fantasifulle og med mengder av personlighet. Et moment som ikke alltid er like enkel å gjenskape i datagrafikk.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Så er det jo hovedpersonene som gjør sitt for å levere en god film. Eddie Redmayne er uten tvil det perfekte valget i denne omgang. Han har en atferd som fenger og en personlighet som stråler. Kompanjongene byr på et sjarmerende og humoristisk innslag, men skurken er kun så som så.

Det blir aldri det helt store vendepunktet eller sterke møtet mellom ond og god.

Denne filmen tar seg god tid til å presentere de snodige dyrene, og dette gir en ro for innlevelse og tid til å ta inn magiske inntrykk. Plottet i seg selv er noe vagt og dempet, men muligens vil dette forbedres i neste runde. Og musikken er et eget kapittel komponert av legenden James Newton Howard.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

KONKLUSJON

Vellykket eventyrmagi som bare må oppleves.

Terningkast: 5

Legg igjen en kommentar