En familie strever med hverdagen etter morens bortgang. De er snart i ferd med å miste hjemmet sitt da en magisk barnepike dukker opp.

Mary Poppins er en klassiker og denne filmen gjør en god jobb med å «oppdatere» originalfilmen fra 1964.

Emily Blunt må sies å være perfekt i valget av skuespiller som den magiske barnepiken. Hun virker naturtro til rollen og leverer dans, sang og mimikk i glimrende format. Hele filmen står og faller på fremstillingen av Mary Poppins, og her fungerer det absolutt.

Historien er for så vidt tidløs. En familie som strever med sitt etter dødsfall i familien. En far som ikke får hverdagen til å fungere, barn som savner moren sin og som må bli tidlig voksne og med bekymringene som følger med.

Når alt er i ferd med å rakne, dukker denne utrolige barnepiken opp og fyller familiens hverdag med magi. I tillegg, gir hun alle håp og setter hver en på et spor der de finner evnen til å løse utfordringene sine.

Mary Poppins Returns er en film med magi, koreografert dans og utrolig fantasi. Vi blir innlemmet i en verden der alt er mulig og med mange ulike fantasiverdener som alle er kreativt fremstilt.

Et vondt og smertefullt utgangspunkt ligger allikevel i bunn. Og man blir medfølende og håper alt kommer til å ordne seg til slutt. Da er det kanskje godt at filmen har ikoniske sitater som lysner opp når man trenger det mest. Med uttrykk som «til og med det umulige er mulig» og «det er alltid mørkest før det lysner», setter filmen spor i egne hjerter og sinn.

Mary Poppins Returns er en glimrende film som balanserer på linjen mellom det sukkersøte og det troverdige. Gatene i London er fulle av fattigdom, forurensning og tvilsomme personligheter. Midt oppi alt dette er det allikevel håp, og filmen forteller om pågangsmot og at med bare litt «magi» og et nytt perspektiv på livet, så kan man ordne selv de vanskeligste tingene i livet.

Konklusjon

Mary Poppins leverer en god nyinnspilling med flotte Emily Blunt i hovedrollen. Filmskaperne gjenskaper perioden med troverdighet og formidler en historie om pågangsmot og optimisme i vanskelige tider.

Terningkast: 5

Legg igjen en kommentar