En global pandemi har ført til at befolkning sakte, men sikkert dør ut på grunn av en livsfarlig sykdom. Et militærskip unngikk smitte på grunn av plasseringen til havs. I tillegg, har skipet en forsker om bord som potensielt kan finne frem til kuren..

Verden går under, en kur må oppdages og utvinnes og en gruppe overlevende kjemper mot alle odds. Dette er primært ingrediensene i denne serien som spenner over fem sesonger. Mye av handlingen tar naturligvis sted på militærskipet, derav tittelen på serien. Av samme grunn er det mer enn nok god gammaldags «honor and glory» med tøffe militærmenn- og damer.

Man skulle kanskje tro at det var begrenset med innhold og variasjon til havs. Men disse 56 episodene på snaut 45 – 60 minutter hver er langt fra kjedelige. Sykdomsbildet spiller så klart en stor rolle, men også relasjoner mannskapet imellom. Nye ansikter dukker også stadig opp og gir serien et friskt pust.

Temaene er mange. Det er tøffe tider som prøver lojaliteten og mannskapet møter på nok av erkeskurker. Problemstillingene er også ulike, fra skader på skipet til et redningsoppdrag i ny og ne. Dette er en postapokalyptisk TV-serie, men der heltene starter med et skip armert med torpedoer, raketter og tøffe soldater med fullt militærutstyr.

Karaktergalleriet fungerer også. Det tar litt tid å komme under huden på dem. Men over seriens spilletid blir man kjent med- og bryr seg om dem. Desto verre er det når en helt eller to mister livet sitt av ulike grunner. Det gjør også at man spenner både ben og armer fast i uvitenhet om vanskelige situasjoner kommer til å gå i favør eller ei. Serieskaperne skal uansett ha ros for å våge å ta de tøffe valgene.

Serien er sjeldent altfor mørk eller dyster, selv om den absolutt er spennende. Fiendebildet blir litt vel «heia Amerika mot resten som bare er søppel». I det minste i de første sesongene. Dette er mangel på nyanser som gjør at serien blir litt for overfladisk i startgropa. Men serien tar seg opp etter hvert.

Det er blant annet noen vendepunkt her som slår deg rett ned i støvlene. Disse er trukket opp på mesterlig vis og tar serien til et helt annet nivå. Så her gjelder det bare å holde ut de første episodene og få et vendepunkt uten like.

Man får definitivt kjenne på den ødelagte verden hvor menneskeheten er i full kollaps. Etter hvert får man også mange møter med skjebner som virkelig lider. Serien fungerer godt over de fem sesongene og holder godt på tråden.

Konklusjon

Spennende tematikk glassert i tøffe militærkarer- og kvinner. Dette er en serie som har variasjon og interessante karakterer.

Terningkast: 5

Legg igjen en kommentar