Newt og hans allierte fortsetter kampen mot Grindelwald og følgerne hans.

Fabeldyr og hvor de er å finne er en fantastisk film vel fremført av hovedskuespiller Eddie Redmayne. Magiske dyr full av personlighet danderte skjermen og var vel fremstilt til tross for at de var dataanimerte. I tillegg, et godt skuespillergalleri for øvrig.

Oppfølgeren er langt fra dårligere. Tempoet er forhøyet med mer trollmannaction enn noen gang. Magien fungerer allikevel smertefritt og det er tøft å se agenter i frakk med staver som skyter magiske kuler mot hverandre.

Filmen starter med en mørk tone og en ytterligere introduksjon av Grindelwald. Filmskaperne gjør en god jobb med å forsterke skurken og motivene hans. Midt oppi dette, har man så klart Newt som fremstår som enkel og ydmyk, men allikevel med et heltemot uten like.

Denne filmen er langt fra like søt og magisk som den første filmen i rekken. Det er som nevnt en mye mørkere sti her. Vi snakker om tunge forhistorier som avsløres bit for bit. Ikke minst, dristige tap på heltesiden i historien og tvil på lojalitet.

Albus Dumbledore innlemmes også og vi får et aldri så lite, men hyggelig gjensyn med Hogwarts. Dette trekker tråder til de opprinnelige Harry Potter-filmene og som seer er det bare å ta innover seg at det er uendelig med materiale her til å lagge enda flere filmer i samme univers.

J.K Rowling har uten tvil gjort trollmenn (og damer) kule og spennende igjen.

Dette er en film full av magi og med et tydelig spenningsmoment. Filmen nøster opp i noen gåter, men lar flere ligge mens vi venter på det tredje innslaget. Selv om filmen har mer action og tydelig, digital effektbruk, mister ikke filmskaperen gnisten eller seeren i samme slengen. Om ikke annet, vil vi gjerne ha mer av det gode som serveres her.

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser er altså en spennende og magisk reise. Fra gatene i Paris til kysten av England er det fint å være tilbake på europeisk jord igjen. Solid musikk, stilige fantasidyr og det samme gode laget med helter, gjør at filmen holder i lange drag. Johnny Depp gjør også en solid rolle som skurken selv.

Konklusjon:

Spenningen og magien i Harry Potter-universet fortsetter og det er bare å glede seg til tredje innslag kommer.

Terningkast: 5

Legg igjen en kommentar