Sikkerhetsvakten David Dunn bruker de overnaturlige kreftene sine for å spore opp «The Beast». Det ligger i kortene at et stort oppgjør mellom helt og skurk er i vente.

Glass er den tredje filmen i trilogien som tar for seg mennesker med ekstraordinære evner. I den første filmen, Unbreakable, møtte vi David Dunn (Bruce Willis) som var den eneste overlevende i en forferdelig togulykke.

Det skulle vise seg at han hadde noen helt unike evner og en styrke uten like for å hjelpe andre mennesker.

I den andre filmen, Split, møtte vi Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) som hadde kidnappet noen jenter. Det viste seg å være en forvirrende affære både for skurk og offer, ettersom skurken hadde hele 24 personligheter i en og samme kropp. Dette er også noe som ble en utrolig prestasjon og skuespiller McAvoy gjorde litt av en jobb å servere så mange ulike roller.

De to første filmene hadde et spenningsmoment og en mystikk som holdt oss gående. I Unbreakable var det spennende å være med på reisen og oppdage hva helten var i stand til. I Split var det uvisshet om jentenes skjebne og ikke minst, fikk vi lære mer om skurken selv.

I Glass har vi mye bakgrunnsinformasjon allerede. Så noe av spenningsmomenter forsvinner, i det minste i starten. Og filmen bruker definitivt en del tid på å komme på et interessant spor.

Regissør M. Night Shyamalan er kjent for å lage filmer med overraskende vendinger. Det dreier seg rett og slett om et snupunkt som man sjeldent klarer å forutse. Noe av dette klarer han også å innlemme i Glass og dette er tydelig en superheltfilm som spriker langt fra typiske trekk i sjangeren. Originalitet er derfor et veldig velkomment innslag.

Glass tar seg definitivt opp mot de siste minuttene. Men filmen lider som nevnt av saktegående start og noe mangel på retning. James McAvoy er som vanlig fantastisk i fremføringen av de mange personlighetene.

Bruce Willis gjør en helt grei rolleprestasjon, men det er tydelig at det kalde uttrykket og mangelen på gode replikker gjør at vi ikke får en helt som kommer helt innpå oss.

Allikevel, er Glass en film som man definitivt bør få med seg dersom man har sett de to forrige filmene. Dette for å få en konklusjon på historien videre.

Konklusjon

Glass lever ikke helt opp til nivået mange håper på. Den er ikke like engasjerende eller klar på retning som forgjengerne. Allikevel skal filmen ha ros for solide prestasjoner av James McAvoy og at filmen tar originale vendinger.

Terningkast: 4

Spesialinnhold på disk:

  • Alternativ åpningsscene
  • Slettede scener
  • Samtale med James McAvoy og M. Night Shyamalan
  • Stunts
  • Om regissøren
  • Og mer….

Legg igjen en kommentar