Vanilje sitt arkadespill er gått i stykker. Sammen med Rive-Rolf må hun ut på det store internett for å finne en måte å reparere spillet sitt.

Det er gått seks år siden forrige film med Rive-Rolf og Vanilje. Her møtte vi dataspillfigurene for første gang, i tillegg til ikoniske helter og skurker fra spill som Sonic, Pac-Man og Super Mario.

Nå er internett den store arenaen. Facebook, YouTube, Google-søk og Twitter er alle nettsider og plattformer som blir satt under humorens lupe. Denne filmen har flere stikk mot våre folkelige nettvaner.

I bunn har vi også vennskapet mellom bautasteinen Rive-Rolf og den modige jenta Vanilje. De lever tilsynelatende det gode liv, selv om Vanilje begynner å kjenne på at tilværelsen er preget av litt for mye rutine og forutsigbarhet.

Så går ferden til det store Internett. Her blir også vennskapet satt på prøve i jakten på å reparere arkadespillet til Vanilje. Det har dessverre blitt ødelagt og kun Ebay selger en tilsvarende erstatningsdel.

Filmen har så klart et godt budskap i bunn, dette er jo tross alt Disney. Men kanskje viktigst av alt er konklusjonen som ikke bare handler om å finne en lykkelig slutt. Det er også en forsoning med hvordan saker og ting noen ganger kan utarte seg selv om det ikke er i tråd med egne ønsker. Dette er en moden eventyrfortelling med andre ord.

Nettverden blir også fremstilt på en morsom måte. Fugler kvitrer (twitter) og folk er helt gale etter videoklipp med katter eller noen som slår seg på et eller annet vis. Reklame for alt fra nettdating til lettjente penger er personifisert med gateselgere. Og surfing på nett er fremstilt med miniatyrfigurer av mennesker som vandrer fra den ene nettsiden til den andre.

Rive-Rolf krasjer internett er en film som balanserer godt med humor på den ene siden og drama og emosjonelle øyeblikk på den andre.

Filmen handler om vennskap og hva det egentlig innebærer å være en god venn. Voksne vil også gjenkjenne det kritiske og humorfylte blikket på våre egne nettvaner. Og til og med Disney-prinsessene får et lite slag i siden i denne filmen. Her er det bare å takke Disney for evnen til selvironi.

Konklusjon

God humor, flotte animasjoner og en gjennomtenkt handling gjør at dette er en suveren familiefilm.

Terningkast: 5

Spesialinnhold disk:

  • Hvordan vi krasjet internett
  • Vi leter etter easter eggs
  • Musikken i Rive-Rolf krasjer internett
  • BuzzzTube-katter
  • Utelatte scener
  • Musikkvideoer

Legg igjen en kommentar