En pensjonert, nitti år gammel blomsterhandler begynner å frakte narkotika for kartellet.

Clint Eastwood har nådd 89 år og lagt bak seg en solid historikk som både regissør og skuespiller. Fra krigsfilmer til boksing og drama til romantikk, er dette en kar som har en CV uten like.

Samtidig, begynner også Eastwood å bli tung til bens. De første minuttene av denne filmen går tregt, så tregt at man undrer om filmen i det hele tatt er verdt å se. Kan Eastwood fortsatt prestere noe i et konsept som tar for seg hardbarka kriminelle versus lovens lange arm?

Filmen tar seg allikevel opp. Mye takket være en ikke altfor selvhøytidelig Eastwood i hovedrollen. Han leverer humor og en stil og trekker frem nettopp særtrekkene ved egen, oppnådde alder.

Dette er en film som setter søkelys på detaljene. Vakre landskap ute på bilveiene, en blomstereng, menneskemøter og mer. Filmen har et rolig og troverdig tempo som gjør at man innlemmes i dette og ideene fungerer som oftest. Det er mer enn et møte med personer i filmen som bygger på sjarm og personlighet.

Man får også kjenne på alvoret etter hvert som hovedpersonen trekkes inn i det kriminelle miljøet. Og det er noen vendepunkt her som absolutt får opp spenningen.

Hovedpersonen reflekterer også i sin alder over dumme avgjørelser som har plassert ham der han er nå. Dette dramamomentet er givende og man kan ikke annet enn kjenne på både hans anger og til dels føle sympati for karen.

Ellers er det mer enn en kommentar i ny og ne om hvor idiotiske dagens generasjon med voksne er blitt.

Bradley Cooper gir også et friskt pust med det «unge» tillegget i serien. Plassert på lovens side og den som skal forsøke å fange opp alle skurkene i filmen. Sånn sett blir det et interessant dilemma og møte mellom kriminelle på den ene siden, lovløse på den andre, og midt oppi dette er en pensjonert smugler som forsøker å fly under radaren.

The Mule er en god film som tar for seg en aldrende kars desperate forsøk på å tjene til eget opphold og hjelpe til der det trengs. Filmen har ikke noe banebrytende plott eller tøffinger på skurkesiden som virkelig slår imot. Men det fungerer helt greit allikevel.

Konklusjon:

The Mule har noen trege punkt og man må være forberedt på at dette tross alt er en kar som nærmer seg nitti i hovedrollen. Men midt oppi dette er det også mye selvironi og humor. Og filmen blander både spenning og drama i samme oppskrift.

Terningkast: 4

Legg igjen en kommentar