Denkjempestorepera1

Sebastian og Mitcho drar ut på en eventyrlig reise for å finne den forsvunne borgermesteren og en mystisk øy bebodd av kjempepærer.

Denne filmen er basert på den populære barneboka av forfatter Jakob Martin Strid. To venner og en professor drar ut på en farefull, men eventyrlig reise i en farkost som er intet mindre enn en kjempepære.

Barneboka er full av bilder og beskrivelser av alt fra byliv til skip og en mekanisk drage.

Denkjempestorepera3

Dette har filmen klart å formidle i animert form på en glimrende måte. Visuelt sett er dette en vakker film med havbilder, detaljer, stjernehimler og ikke minst Den mystiske øya som hele beretninger dreier seg omkring.

Handlingen er fengende i seg selv med en slags eventyrstil, der hovedpersonene blant annet må overkomme tre hindringer. I bokform fungerte dette veldig godt, men på film blir det noe tammere av en eller grunn. Filmskaperen forsøker å skape mer moment med nye innslag av actionscener, og dette hjelper nok litt.

Denkjempestorepera2

De som har lest boka, vil allikevel finne flere forskjeller fra bok til film, noe som tross alt er vanlig i overgang fra et medium til det neste. Noen av disse endringene fungerer veldig godt for å øke spenningen, andre mister noe av sjarmen og humoren som fulgte formen i boka.

Ellers er dette en film med humor som ofte fungerer. Hovedpersonene blir allikevel noe blanke i filmformat.

Konklusjon:

Morsom film med et artig konsept (Omtalt ved Odeon Kino).

Terningkast: 4

Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon AS