BLADE RUNNER 2049

En ung «blade runner» sporer opp ettersøkte, men får tvil om oppdraget sitt når han oppdager fortrolige hemmeligheter om sin egen fortid.

Denne filmen er et visuelt kunstverk av alt som skal til for å omfavne deg i en opplevelse. Lyssetting, musikk, kameraperspektiver, ja alt er på plass og gjennomtenkt.

Handlingen er spennende med noen vendinger som fungerer godt, for ikke å nevne slutten. Dette er absolutt en solid historie, men det er hele rammeverket som trekker historien mot deg. Manus og det visuelle, jobber sammen for å gi deg en helt unik innlevelse.

RYAN GOSLING as K in Alcon EntertainmentÕs sci fi thriller BLADE RUNNER 2049 in association with Columbia Pictures, domestic distribution by Warner Bros. Pictures and international distribution by Sony Pictures Releasing International.

Det kan være de saktegående kamerabevegelsene, et kraftig, rødlig lys, eller bevegelig gjenskinn på veggene. Hver scene er unik, og man blir stadig slått tilbake over hvor nydelig scenografien er gjennomført.

I det ene øyeblikket flyr man over et postapokalyptisk landskap, eller ned på gatenivå i en grå og regntung fremtidsby. Ikke bare ser man dette visuelt, men man føler og opplever stemningen. Filmskaperen fanger deg inn i verdenen.

Triboro-EW-spread_v9_FullBleed

Selv om dette er en oppfølger, så er det ikke noe krav om å ha sett forgjengeren fra 80-tallet. Historien står på egne ben, men så klart, de som har sett den første filmen, vil kunne trekke flere tråder mellom de to.

Dette er en film med et dystert fremtidsscenario vel verdt å utforske, og med et engasjerende tema om hva det vil si å være et menneske. Her får man mer enn nok å tenke over etter at rulleteksten er ferdig.

Konklusjon

Nydelig, filmatisk og spennende (omtalt ved SF kino).

Foto: United International Pictures

Terningkast: 6