Verket Scene er et unikt industribygg i Moss og huset var tidligere sentralverksted på den gamle Peterson-fabrikken. Med sine 500 kvadratmeter og 9 meter takhøyde kan Verket Scene huse en rekke ulike arrangementer – konserter, eventer, teaterforestillinger, konferanser, motevisninger, utstillinger, preproduksjoner, kick-offs og kurs. Med sceneteppe på flyttbare trosser i taket kan størrelsen på lokalet enkelt tilpasses arrangementet, og det kan også skapes to separate rom. Verket Scene egner seg også godt som innspillingslokale, både til musikk, film, tv og foto.

21. april

Verket Roots Rock III. Norwegian Wood. Ogdens RB m/Groovy Horns kl. 19-23.59

Norwegian Wood
I 1977 spilte Norwegian Wood inn det som skulle bli den første LP’en fra et mosseband, og plata besto i hovedsak av egne komposisjoner. Varemerket var krevende vokalprestasjoner og hyppige akkordskifter. Mange av melodiene ble spilt på konserter i Moss og det øvrige østlandet, og i år spiller Kjell Kjellman (sang), Eyvind Lindberg (gitar og sang), Stig Eilertsen (trommer). Terje Ogden (gitar) og Kjell Wisth (bass) høydepunktene fra bandets karriere. Sist, men ikke minst bidrar også Fredrik Hagen (gitar og sang) som kjenner bandet bedre enn de fleste. Alle de medvirkende musikerne er fremdeles aktive i andre Mosseband som Ogdens R&B, Peter and the Penguins, Killerbees og Still on Wheels.

Året var 1969, Woodstock festivalen gikk av stabelen og mossebandet Norwegian Wood sprang ut av det aktive musikkmiljøet i Moss. Etter en forsiktig start som husband på Club RB under rådhusbrua debuterte de i Rundhuset i Nesparken. Solsommeren 1970 var dette det store møtestedet for ungdom i hele Østfold. Kort tid etter satte bandet kursen for Danmark godt hjulpet av sine etablerte kolleger i fredrikstadbandet Aunt Mary. Det neste året hadde bandet base i Nørreby på øya Fyn og spilte Danmark på kryss og tvers.

Etter hjemturen til Norge og en kort pause fortsatte bandet på hobbybasis, og med en litt ny profil. Inspirasjonen fra tung engelsk bluesrock vek plassen for amerikansk vestkystmusikk. Spillestedene skiftet mellom ungdomsklubber, danselokaler og legendariske Club 7 hvor bandet regelmessig var å finne på storscenen. Våren 1977 startet også innspillingen av det som skulle bli den første LP’en fra et mosseband og godt hjulpet av mossingen Tore Tambs Lyche var ansatt i Arne Bendiksens lydstudio. Han sørget for at bandet fikk innspillingstid når studioet ikke var leid ut til mer pengesterke artister. Høsten 1977 var LP’en «Woodchoppers» ute i platebutikkene og bandet bandet toppet salgslistene som Narvesen i Moss publiserte ukentlig i Moss Avis. Det er derfor grunn til å tro at vinyl-platen fremdeles befinner seg i mange mossehjem. Åpningssporet, «Highway cruising» fikk en respektabel 7. plass på Europatoppen, og førjulskonserten i Parkteateret trakk fullt hus. Etter 17 år var ringen sluttet og i 1987 takket bandet for seg der det hele startet. Avskjedskonsert fant sted på Club RB under Rådhusbrua. Nå blir det altså anledning til et gjenhør med mossebandet og «Woodchoppers» fra 1977.

OGDENS RHYTHM & BLUES med Groovy Horns
Ogdens Rhythm & Blues består av erfarne østfoldmusikere med røtter i 60- og 70-tallsrocken. De spiller et variert repertoar med rytmisk basis og melodiøs eleganse. I løpet av sine aktive år har musikerne i Ogdens vært innom mange stilarter, men har nå samlet seg om sin felles interesse for det som kan kalles BY-BLUES.

Blant inspirasjonskildene finnes John Mayall, den engelske bluesens gudfar og Bluesbreaker-gitaristene Clapton, Green og Taylor. Repertoaret er også farget av amerikanske profiler som Booker T, Chicago og Allman Brothers. Men, bandet sørger alltid for å sette sitt eget stempel på de musikalske klassikerne og byr på et kompakt og tettpakket musikalsk program.

Ogdens Rhythm & Blues består av: Terje Ogden (gitar) som debuterte i Green Onions i 1964 og har senere fartstid fra Dr. Henderson’s Blues Caravan og Norwegian Wood. Kjell Kjellman (sang, kassegitar) har også bakgrunn fra Norwegian Wood, men også Boston Tea Party og musikaloppsetninger i Fredrikstad. Tomm Berger (bass) startet sin karriére i Feldson Association og spiller i dag også i Moss Bluesband. Egil Jegleim (tangenter) gjorde seg tidlig bemerket i Tombstones og Wheels, to 60-tallsband som fremdeles lar høre fra seg i ny og ne. Trommene ivaretas av Arild Pettersen som har lang fartstid fra ulike band i «Plankebyen» og som i dag også spiller bl.a. i Groove Mission og A.P.A. Bluestrio. Ingen konsert gjøres med bandet uten at Morten Nore sørger for god lyd og at alt teknisk er på stell.

GROOVY HORNS
Erfarne blåsere fra mange ulike musikksammenheng er med Ogdens R&B når sted og tid passer. Blåsegruppa med skikkelig trøkk i horna består av: Glenn Bøgle, Sverre Caspersen på trompeter, Trond Hansen, trombone, Cato Tindberg, saksofoner.

SHOW og MAT
To tilskudd for denne utgaven av VERKET ROOTS ROCK er bysbarnet og entertaineren Ole Jacob Lindberg som konferansier og Quizmaster! Quizen skal ikke skremme noen – men med Lindbergs vri, kan vi love sjarm og moro!

Det andre tilskuddet er at Brit Bakken tar med lavvoen sin inn på Verket Scene! Yes, du leser riktig. Lavvo innendørs, med tilpasset mat for festglade, konsertglade og danseklare folk. Dette lover godt!

VELKOMMEN!

30. april

Hardstyle DNA 2018 – kl. 18-02.00

GET READY TO BE AMAZED BY THE BEST DNA TO DATE.

Lineup:
➤ Headhunterz
➤ E-Force
➤ Crypsis
➤ Forever Lost
➤ MKN
➤ Kay Mo
➤ HardyBoy
➤ Mosquito

Hosted by MC RUUD

Les mer her… 

 

Se flere arrangementer på Verket Scene her!

Kilde: Facebook!

Kjøp billetter her: