Røed Gård på Jeløy, utenfor Moss er en gammel herregård med bygninger som er nesten 300 år gamle. Gården har helårsåpen kafé, kunst, håndtverk og design, catering/selskapslokaler, kulturelle begivenheter og konserter.

Dette skjer på Røed Gård

9. september

En hyllest til Cat Stevens – Ekstrakonsert – 14.00 – 16.00

24. september

Suppe i Hagen

 

Historie – (Wikipedia)

Røed gårds historie er kjent fra middelalderen. Den gangen var det Clemenskirken som eide gården. Norges første rammeloft er beskrevet og blir nevnt første gang på Røed ved Alby gård i 1389. Hovedhuset er etter sigende bygget av trelasthandleren Just Treschow i 1723. Huset har fortsatt samme utseende. Fries Schwenzen satt i verk tilbygg og forbedringer i jugendstil ca. 1900.

Mange eiere har senere satt sitt preg på eiendommen med vekslende hell. Stuene i hovedbygningen er innredet i barokk, rokokko, Biedemeier, empire og jugendstil. I en av stuene er det takdekorasjoner, utført i fransk regencestil fra 1720-årene.

Eiendommen bar preg av stort forfall da ekteparet Ruth og Knut Torer Mamen kjøpte Røed gård i 1975. De har restaurert gårdens hus og hage gjennom mange år. Les mer…

I dag drives gården av sønnen Hans Torer Mamen og hans samboer Hanne Sophie Steg

 

 

Kilde: Facebook

Husk å tipse oss: