Annenhver lørdag er det blueskonmserter med ulike bluesband i regi av Moss Bluesklubb. Eftabluesen har holdt det gående i Moss i en årrekke og hadde tidligere Eftablues-konsertene på Lucky Luke Saloon i gågata. Da dette ble lagt ned i 2017, trengte Bluesklubben en ny arena for Eftabluesen, dette falt på Tivoli Sportsbar.

Eftablues våren 2018

21. april

En annerledes bluesefta – Silje Nergaard med band 

PRESSESKRIV:
En mor i Afrika som venter på regnet. En kokosnøtt-selger i Italia. To gamle mennesker fra Korea som gjenforenes etter å ha elsket hverandre et langt liv. Det blir nye sanger av bildene i Siljes hjerte. Den 13. oktober slipper hun albumet ”For You a Thousand Times”.

– Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg. Som da jeg så et foto av det gamle ekteparet fra Korea som hadde vært adskilt i mange år, men hver eneste dag, hver eneste dag minst tusen ganger hadde de sendt hverandre et løfte om kjærlighet. Det var slik tittelen på plata ble til.

Silje går elektrisk
På sitt nye og 16. album har Silje Nergaard tatt steget inn i en ny og mer elektrisk verden. Her er varme, analoge keyboards på et fundament av elbass, her er funky trommer og afrikansk perkusjon.

– De siste åtte årene har jeg jobbet med akustiske gitarer, og jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt. Jeg har fått med meg noen av Norges mest spennende musikere, og Audun Erlien er produsent. Morsomt med Audun, han var faktisk min aller første bassist da jeg var ung ”popstjerne” i England –
han spilte på ”Tell me where you´re going”.

Siljes band på plata består av: 

  • Andreas Ulvo (keyboard)
  • Audun Erlien (bass)
  • Sidiki Camara (perkusjon)
  • Wetle Holte (trommer og perkusjon)
  • Mathias Eick (trompet)
  • Håkon Aase (fiolin)
  • Håkon Kornstad (saksofon)

– Alle er briljante instrumentalister med sine helt personlige uttrykk, og sammen skaper de en levende og leken band-soul, sier Silje Nergaard, som korer selv sammen med datteren Karla. Afrikanske rytmer.

Hun beskriver det nye albumet som en overdådig reise gjennom landskap som spenner fra tropisk hetebølge til norsk vinternatt. Vare og inderlige ballader avløses av suggererende rytmer, og inspirasjonen fra Afrika er tydelig.

– Mitt møte med Afrika var sterkt på alle måter. Fattigdommen, stoltheten, musikken i menneskene der. Og selvfølgelig, det sterkeste av alt: Møtet med min lille etiopiske adoptivsønn, Jonah. Han har fått sin egen sang på albumet, hvor jeg har tatt opp det glemte språket hans fra den første tiden. Og sangen ”It´s Gonna Rain” er en hyllest til de afrikanske mødrene som venter på det livgivende regnet etter tørken. Jeg er stolt av å ha med meg en av Kenyas mest berømte sangerinner, Nyota Ndogo som gjestevokal. Perkusjonisten Sidiki Camara fra Mali gjør den afrikanske stemningen fullendt. 

På reisene sine har Silje brukt telefonen sin til å samle på lydbilder til det nye albumet. Kokosnøttselgeren som synger sitt salgsbudskap. Hennes egne skritt i snøen en kald norsk vinternatt. Lille Jonah som snakker den første tiden i Etiopia.

– Jeg har samlet på sterke øyeblikksbilder og skapt sanger av dem. Laget små historier om store ting. Flere av sangene handler om at vi er i omstendigheter bortenfor vår kontroll. Som krig, fattigdom, personlige tap. Det høres kanskje trist ut, men det er styrken, stoltheten og livsgleden til menneskene i disse historiene som inspirerer meg!

 

 

Kilde: Vi blir tipset av arrangøren!

Cover Charge (betales i døra)