Biblioteket er ikke det kjedelige og stille stedet for nerder og bokormer som mange kanskje tror. De har faktisk ganske mye aktiviteter og arrangement for både store og små. Og for at du ikke skal gå glipp av noe av det, så har vi satt opp en oversikt over deres aktiviteter i denne artikkelen.

Vårens Program

24. februar

Klovnemoro i vinterferien! Les mer…

Vi får besøk på barneavdelingen i vinterferien!. Det er klovnen Ekko som kommer på besøk, med sitt tøyse-tulle-trylleshow, og lager masse moro. Det varer ca. 30 minutter. Etterpå kan du gå til selfie-hjørnet og ta bilde av deg selv sammen med Ekko. Gratis inngang.

2. mars

Tårer fra en tapt tid. Les mer…

Vi får besøk av forfatter Brynjulf Haugan på bokafeen denne fredagen som vil fortelle oss om boken sin «Tårer fra en tapt tid» som kom ut i fjor.

6. mars

Krimkveld på skihytta. Les mer…

Tradisjonen tro blir det også i år kriminelt god stemning på Skihytta når det arrangeres krimkveld. Arrangementet er et samarbeid mellom Skihytta, Norli Moss, Moss Avis og Moss bibliotek. Billetter på Ticketco.no

14. mars

Levi Henriksen – fortelleren fra Kongsvinger. Les mer…

Levi Henriksen – forfatteren som har gitt oss så mange gode historier fra «Skogly», det lille stedet som kanskje bare finnes i våre hoder, men som vi ser så tydelig for oss der i skogene og elvene ved svenskegrensa.

17. mars

Kriminalteknikk og roboter med Tekna Moss. Les mer…

Kom innom og prøv deg som kriminaltekniker. Vi analyserer stoffer, sjekker fingeravtrykk og blodspor. I tillegg kan du bygge en børstobot eller en drodlobot, og lære litt om roboter. Passer best for de som går på skolen.

23. mars

Bokkafè med Kristin Brandtsegg Johansen om Sigrid Undset. Les mer…

Sommeren 2017 satt Kristin Brandtsegg Johansen i Skrivestua på Sigrid Undsets Bjerkebæk på LIllehammer og skrev bok om livet og bøkene hennes. Resultatet ble boka Jeg har levd i dette landet i tusen år, som er både en introduksjon, en veiviser og en kjærlighetserklæring til en forfatter og et forfatterskap.

14. april

Rebusløpet av Teater Joker. Les mer…

Vi er så heldige at vi igjen får besøk av Teater Joker med en av deres forestillinger om Reven og Grisungen. Denne gang er det «Rebusløpet», og vi gleder oss!

18. april

Vidar Sandbeck – Den kulturelle spaserstokken. Les mer…

Forfatter, komponist, poet, fiolinist, treskjærer – Vidar Sandbeck var et multitalent. Historien hans er også historien om vårt land i det 20. år-hundre: fra en oppvekst i små kår med streik og klassekamp i et lite skogbruks- og industrisamfunn, til et kunstnerliv i etterkrigstidens sosial-demokrati.
Denne forestillingen løfter frem de lyriske og melankolske visene hans – et livsverk som strekker seg lenger enn til bare «Pengegaloppen» og «Menuett i mai».

Faste aktiviteter

Tirsdager 

Er du interessert i slektsforskning?

Slektsforskergruppa i Moss Historielag har møter her i biblioteket 1. tirsdag hver måned kl 17-19. Dersom du trenger hjelp med slektsforskerspørsmål er du hjertelig velkommen.

6. februar
6. mars
3. april

.

Onsdager

Språkkafe

Hver onsdag 17. januar–27. juni

Språkkafe er for alle som ønsker å tilegne seg bedre norskkunnskaper og samtidig få kunnskap om norsk kultur og samfunnsliv. De er et samarbeid mellom Moss bibliotek og Moss Frivilligsentral. Hver onsdag kl. 13.00 – 14.30. Ingen påmelding og tilbudet er gratis.

 For mer informasjon, ta kontakt med:

.

Torsdager

Advokatvakt

I samarbeid med Den Norske Advokatforening i Moss tilbyr vi gratis juridisk veiledning på torsdager fra kl. 16.30.

 

Fredager

Personalets Bokkafè

Moss bibliotek har ingen kaffebar, men vi har til gjengjeld personalets bokkafé! Her serveres rykende ferske lesetips, kaffe, te og hjemmebakte kaker. Dette foregår omtrent 2 ganger i måneden, fredag klokka 11.30. Alle er hjertelig velkomne. Vi er mange fra personalet som deltar, og vi forsøker å ha et bredt utvalg av bøker vi anbefaler, både faktabøker, romaner, noveller og dikt. Hensikten er å spre leseglede og komme med gode lesetips. I år har vi også flere spennende eksterne foredragsholdere. Velkommen til en hyggelig og inspirerende litteraturstund i biblioteket!

Datoer 1. halvår 2018:

26. januar 
09. februar 
02. og 23. mars
06. og 20. april 
04. og 25. mai

Programmet våren 2018

biblioteket_vaarprogram2018

 

 

Følg med for oppdateringer og videre program.

 

Kilde: Facebook og Moss bibliotek.

Husk å tipse oss: