Et dødelig virus på avveie og en operert, høyteknologisk skurk fører til at Luke Hobbs og Deckard Shaw må overkomme sine uenigheter og bekjempe fienden.

At Fast & Furious-filmene er kraftig overdrevet er noe man må ta innover seg når man skal se disse her på kino. Siste tillegg er intet unntak. Dette er action på steroider og klisjeer på løpende bånd. Alt for å livnære et actionlystent publikum.

Dwayne Johnson spiller den råtøffe muskelmaskinen og Jason Statham mannen av stål og klasse. I typisk stil denger sistnevnte skurker med alt mulig i omgivelsene sine, enten det er en brødrister eller mer tradisjonelle våpen. Johnson derimot, løfter de fleste uten å anstrenge en biceps.

Det er mye action og mye overdrivelser. Her overleves alt. Ikke et masseødeleggelsesvåpen hadde klart å ramme et arr på disse to. Faktisk tenker man noen ganger at hele manus må være resultat av brainstorming der alle latterlige ideer var gode. «Hva om han løfter en tanks med hånden, nei to, nei femten!».

Allikevel ser mye stilig ut. Det er bare på nivå med en superheltfilm, mer enn med to tradisjonelle agenter. Her mot skurker som løper på rad og rekke mot sin egen ende, uten evne til å treffe noe som helst med skytevåpnene sine.

Dynamikken mellom Johnson som er den tøffe muskelbunten, kontra Statham som tross alt er det samme, bare med mer klasse, fungerer sjeldent. De presenteres som to motpoler, men når alt kommer til alt, er det lite som skiller de to. Begge bruker never og ben for å knekke motstanderne sine.

De skal tilsynelatende hate hverandre. Replikkene og kritikken dem imellom hagler. Men dessverre er setningene stort sett: «Mine baller er større enn dine små». Eller. «Jeg skal sparke deg skikkelig, skikkelig hardt i ansiktet».

Det er et klassisk trekk med en helteduo som absolutt hater hverandre. Men i dette tilfellet, fungerer det overhodet ikke. En av de morsomste tilleggene i filmen er Ryan Reynolds og Kevin Hart, som har absolutt har for lite spilletid.

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw er en film med et plott som er lite engasjerende, en helteduo som fungerer middels, men med action som til tider ser nokså stilig ut, om enn kraftig ute av proporsjoner.

Man må være forberedt på at det er mye og mer enn mye av det gode. Også er det noen stilige sekvenser iblant, som konfrontasjonene på Samoa for eksempel.

Konsekvenser

Action, action og mer action. Og det er stort sett det. Pent å se på, tidvis, men ikke særlig engasjerende utover det.

Terningkast: 3

Legg igjen en kommentar