ghost1

Major er en blanding av menneske og maskin. Som den første av sitt slag, blir hun et supervåpen mot kriminelle.

Denne filmen er et visuelt dunderverk av ypperste slag. Her er det futuristisk byliv, og en fremtid der skillet mellom menneske og teknologi er nærmest usynlig. I hovedsetet er Major som har mistet all hukommelse om egen opprinnelse.

ghost2

I stedet er hun blitt en pansret slåsskjempe, som allikevel sliter på et menneskelig nivå med å forstå tilværelsen. Når hun møter på en farlig terrorist, utfordres hun til å utforske sin egen forhistorie.

Ghost in the Shell er et annerledes sci-fi-eventyr. Joda, mørke historier i neonblått har vi sett før, men det er allikevel noe friskt over det hele. Vi blir stadig utsatt for ny teknologi, andre levemåter og en verden som pulserer i toppfart. Her er det så mye nytt at det ligger en egen spenning i å utforske hva denne verdenen har å by på.

ghost3

Helten er tøff nok i seg selv, vel fremført av skuespiller Scarlett Johansson. Hun leverer en mekanisk karakter, men får også frem et snev av menneskelighet. Neppe en rolle som er enkel å mestre, men Johansson treffer tålig bra.

Handlingen har noen gode vendepunkt, og heldigvis har helten også en del menneskelige sidebrikker til hjelp. Disse gir mer liv og personlighet til universet. Og actionsekvensene ser rett og slett fantastiske ut. Man savner allikevel en suveren topp i handlingen.

Konklusjon

Fengende sci-fi-eventyr (Omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 4

Foto: United International Pictures