translastknight2

Etter at Optimus Prime er blitt borte, har mennesker og maskiner endt opp i krig med hverandre, og en eldgammel kraft truer hele planetens eksistens.

Transformers på kino er som å gå tilbake til barndommen og se alle favorittlekene i full krig med hverandre. Denne filmserien realiserer alt et barnesinn drømmer om, fra soldater i skyttergravene til vakre, mekaniske kjemper som slår tottene av hverandre.

Og dette tillegget i serien fungerer godt. Vakre oversiktsbilder veksler over til nære blikk midt i kampens hete. Konflikt tar seg rett og slett godt ut på skjerm, enten det er noe som sprenger eller noe som slåss, digitale animasjoner er pene, og stunts og effektbruk likeså.

Translastknight1

Når det gjelder handling, så skårer ikke denne filmen akkurat i toppsjiktet. Det er noen godbiter, og en veksling mellom middelalderlegender og tråder som går helt opp til nåtid. Kong Arthur, Merlin, drager, magiske gjenstander, Stonehenge, ja det er noen artige momenter her, men som aldri blir bygget opp godt nok i lengden

Det gir allikevel Transformer-universet en annen dimensjon enn det vi har sett før, og hvem kan vel unngå å falle for mekaniske, flammeskytende drager og transformere i sverdkamp.

translastknight3

Humoren fungerer like ofte som den bommer. Tempoet i filmen skal være kjapt, og replikkene likeså. Noen ganger brer smilebåndene godt, men andre ganger blir replikkene unødvendig fyllmasse. Og det er absolutt ingen relasjonelle momenter her, og alle snev av emosjoner døyves ned av humor.

Konklusjon

Transformers er en visuell glede og en skikkelig actionfest (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 4

Foto: United International Pictures