It_09162016_Day 57_16310.dng

Flere barn blir plutselig borte i en småby og gruppe usannsynlige helter bestemmer seg for å undersøke hva som ligger bak forsvinningen.

For de som så og elsket den opprinnelige IT på 90-tallet, så er denne nyinnspillingen et velkomment innslag. Og heldigvis, er denne filmen ingen skuffelse som nyinnspillinger kan ha et rykte for å være.

IT

IT

Fordi konseptet er jo ikke nødvendigvis like enkelt å selge inn. En klovn med morderiske tendenser. Hvordan skaper man de store grøssermomentene av det? Heldigvis er dette pusset opp til å passe inn i vår tid, og IT har flere øyeblikk som holder deg dirrende på pinnen.

Men handlingen har alltid vært mer vakker enn den har vært skremmende. Og dette videreført i nyinnspillingen.

IT

IT

En gruppe barn som er utenforstående og sosiale særinger på hver sin måte, finner vennskap og aksept sammen. Og dette er en film som tar opp de sterke temaene om mobbing, vold, overgrep og mislykkede hjemmeforhold. Det vakre er i hvordan heltegruppen finner sammen i et vennskap som er bokstavelig talt uovervinnelig.

Som grøsserfilm må jeg allikevel si at resultatet ikke helt lever opp til forventningene. Noen av animasjonene er vaklete, og noen scener kunne ha blitt trukket ut litt lengre for å holde mystikken gående. Kontrasten er når filmskaperen virkelig får deg til å skvette fullt ut.

Kjernen er heltegruppen, en gjeng med sosiale særinger og et vennskap som er umulig å ikke elske.

Konklusjon

IT er vakker og skremmende til samme tid, med en tematikk som skårer til topps (omtalt ved SF kino)

Terningkast: 5

Foto/Copyright: SF Studios