KingArthur1

Tronen blir kuppet av en maktgjerrig hersker, og Arthur må kjempe for å ta sin rettmessige plass.

Denne filmen treffer nesten riktig på alle punkter når det gjelder fortellerteknikk. Dette er et middelaldereventyr av beste sort. Filmskaperen skal ha all ære for å utnytte de drøye to timene med spilletid så godt som mulig.

Introduksjonen er sterk og fengende, med storslåtte kamper mellom en ærverdig konge, og de invaderende styrkene. Her er det magi og fantastiske beist i kamp mot mennesker, og vi ser allerede her hvor mektig sverdet er.

Så tar fortellingen noen vendinger med svik og maktgjerrighet. Hovedpersonen sjøl, er neppe en helt eller en antihelt, men noe midt imellom. Han får et vendepunkt som er veltenkt, og ikke plutselig, noe som mange filmskapere feiler på.

mon_113_0297_v3002.0001101.tiff

Tempoet veksler mellom action og rolige sekvenser. Og musikken er helt fantastisk i disse partiene. Bragder som underbygger historien, blir fortalt komprimert på en ganske genial måte. Derfor blir mye innhold pakket inn i spilletiden som er til disposisjon.

Actionsekvensene er fantastisk filmet. Her er det imponerende perspektiver sett ovenfra, der heltene løper igjennom bybildet. Motstanderne består av svartkledde soldater, som absolutt tar seg godt ut. Og helten sjøl har noen imponerende, overnaturlige evner til hjelp.

Ellers så blander filmen humor med gode biroller. Men filmens konklusjon bygges ikke godt nok opp, og man savner mer fokus på heltens medhjelpere, slik at det ikke bare blir et soloprosjekt.

Konklusjon

En solid gjenfortelling om kong Arthur (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 5

Foto/Copyright: SF Studios