misjonsbasar5
Igjen er de ivrige basarorganisatorene i Frikirka klare for misjonsbasar med julegavehandel, hygge for barna, åresalg, rømmegrøt og auksjon.

.

Handyman på auksjon

Misjonsbasarene i Frikirken på Myra tar inn rundt 80.000 kroner årlig. Til helgen er det igjen klart for førjulshygge, julegavehandel og kakekos. Et av de mest populære auksjonsobjektene er en lys levende handyman.

misjonsbasar2

De tyvstarter alltid litt på jula, basarorganisatorene i Moss menighet av Den Evangelisk Lutherske Frikirke. Allerede 4. november lar de startskuddet gå for julegavehandel og juleaktig kos med kaffe og kaker. Men så er da også det som nå kalles misjonsbasar en videreføring av det de tidligere kalte sin årlige julemesse.

– Ja, dette er en gammel tradisjon i Frikirken, men for noen år siden fornyet vi arrangementet, skjøv det litt fram i tid og byttet navn til misjonsbasar, forteller Crista Pelle.

misjonsbasar4

.

Håndarbeid

– Vi kan godt se på dette som starten på julegavehandelen, for både blant gevinster og auksjonsobjekter finnes hjemmelagde gaveartikler, kaker, hjemmelaget syltetøy med mer, legger Grete Gundersen til.

I den foreløpige samlingen av premier og auksjonsobjekter finner journalisten både strikkede, heklede, sydde og brodert objekter, i tillegg til håndlagede pyntegjenstander av tre, betong og jern. Også båtturer og langhelg på hytte finner vi bevis for. Det som, naturlig nok, ikke befinner seg på bordet enda er den populære handymannen – fem timer med god hjelp til den som får tilslag på auksjonen.misjonsbasar3

Tradisjoner

– Selv om vi fornyet oss for noen år siden, betyr ikke det at de tradisjonelle innslagene er borte. Vi har både åresalg, utlodning, kaffe, kaker og rømmegrøt på menyen. I tillegg har vi lykkehjul og ”katta i sekken” for barna, sang og misjonsappell som seg hør og bør, avslutter Grete Gundersen og Crista Pelle.misjonsbasar1

Pengene som kommer inn på misjonsbasaren sendes direkte til Frikirkens Israels- og Ytremisjon.

Tekst: ARNE KR. L. STELLANDER