PCRim1

Etter ti år med ro, våkner Kaiju-monstrene til live igjen mot en ny generasjon med Jaeger-piloter som står klare til å forsvare menneskeheten.

Pacific Rim: Uprising tar for seg action på action med enorme roboter som kjemper mot all slags ekle uhyrer. Denne gangen står John Boyega i hovedrollen, kjent som karakteren Finn fra Star Wars-filmene. Og skuespilleren gjør definitivt sitt for å trekke opp kvaliteten.

Introen tar for seg et samfunn der menneskeheten lever i fred, ti år etter at Jaeger-roboter overvant Kaiju-monstrene i den første filmen. Samtidig, er forsvarsstyrkene stadig klarte for nye angrep, og mangel på ressurser og kriminalitet er noe de sivile må gjennomgå i hverdagen sin.

PCRim2

Jake lever av å stjele deler fra falleferdige roboter, og Amara har klart å snekre sammen sin egen maskin. Disse to klarer å havne i trøbbel, og blir sendt til Jaeger-basen for å bidra når en ny trussel viser seg på horisonten.

Kampene mellom roboter og monstre tar seg deretter godt ut på film med solide spesialeffekter. Samtidig, er det også god dialog og relasjon mellom karakterene som må stå sammen mot fienden. Overenstemmelse er ikke alltid like enkelt, men det er en utvikling i forholdet dem imellom.

Historien i seg selv er neppe revolusjonerende. Den er egentlig bare et påskudd for å levere mest mulig sammenstøt mellom uhyre og maskin, og det er for så vidt greit nok. Dette er uansett en underholdende film og vel verdt et kino besøk.

Konklusjon

Gode karakterer og solide effekter, men nokså enkel handling (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 4

Foto/Copyright: UIP Norge