Petterkanin3

En kaninfamilie forsøker for harde livet å sikre seg matforsyningen fra de nærliggende husene. Men når en ny eier flytter inn, begynner problemene å balle seg på for begge parter.

Hvis ikke de små liker denne filmen, så kommer definitivt de voksne til å gjøre det. Britisk humor er nøye pakket inn i en sjarmerende barnefilm, og med morsomheter som treffer både barn og voksne.

Petterkanin2

Skuespiller Domhnall Gleeson, er den nøye og renslige karen som flytter fra byen og til landet for å overta boet etter at en fjern slektning er gått bort. Der bor det også en vakker nabo som han får øynene opp for, samtidig som et helt spekter av dyrets pelskledde, også ønsker å dele oppmerksomheten.

Slik starter full krig mellom den nyinnflyttede og kaninfamilien, noe som gir en rekke hysteriske øyeblikk fra start til slutt. Her er det mye «fall og slå seg»-humor, men også mye kreativt for å få latterkulene i gang. For eksempel hanen som blir like overrasket hver gang solen står opp, og derfor galer for full hals.

Petterkanin1

Peter Rabbit er en fin og koselig film som er lett å like. Animasjonene er gode på dyrefronten, og skuespillerne får til et troverdig samspill med de pelskledde. Moderne musikkinnslag er også med på å holde tempoet og stemningen høy, og det er en del artig vri på alt fra rap til poplåter.

Et betydelig savn er allikevel en litt modigere historie som leverer mer enn bare moro og underholdning.

Konklusjon

Sjarm og humor for store og små (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 4

Foto: United International Pictures