READY PLAYER ONE

Når skaperen av den virtuelle verdenen Oasis dør, inviterer han til en storslått skattejakt, der vinneren av konkurransen vil få overta hele eierskapet og formuen hans.

Ready Player One er et moderne eventyr og en hyllest til en hel æra med film og dataspill. Her snakker vi om referanser til alt fra spill som Halo og Overwatch, og skrekkfilmer og musikk fra åttitallet. Alt er bakt inn og passer formatet.

De som har levd gjennom en historikk med film og videospill, vil raskt kjenne igjen referansene. Og man koser seg gjennom hele prosessen. For de som er mer ferske til skjermen, så er dette allikevel et eventyr i beste Steven Spielberg-stil.

READY PLAYER ONE

En ung gutt som har mistet foreldrene sine, bor nå hos en tante og hennes endeløse linje av falleferdige kjærester. Kort fortalt: Wade har det ikke så greit, og søker derfor som så mange andre i en sørgeligesituasjon, tilflukt i Oasis, en virtuell verden der man kan bli hvem som helst man ønsker.

En god andel søker etter tre nøkler, som vil gi tilgang til formuen som den avdøde eieren av Oasis har etterlatt seg. Dette sender Wade ut på et helsprakende eventyr, der han også vil få venner og allierte som kan gjøre opp for relasjoner han mangler i virkeligheten.

Det er en klassisk beretning om helten og hans allierte som kjemper mot den storslåtte og grådige skurken. Og skuespillerne gir oss karakterer underveis som vi faktisk bryr oss om, ikke minst Wade, som oppleves som menneskelig og med noe vi kan kjenne oss igjen i.

READY PLAYER ONE

Filmen blander humor, drama og spenning, i et vakkert, dataanimert univers. Handlingen er ikke gjennombrytende, men konteksten gir en ny vri på det hele, og med det et spennende plott som man engasjerer seg i.

Ready Player One er en spennende film, og det dataanimerte universet gir mening sett i konteksten det hele er plassert i. Forvent artige effekter, storslåtte kamper, action, mystiske gåter som må løses og elementer som minner om dataspill. Her er det noe for alle, og spesielt for de som virkelig digger film og dataspill!

Konklusjon

Ready Player One gir oss en klassisk heltefortelling i ny drakt (omtalt ved SF Kino).

Terningkast: 5

Foto/Copyright: SF Studios/Warner