richarstorken2

En nyklekket spurv blir foreldreløs, og etter kort tid adoptert av en storkefamilie.

Introduksjonen i denne filmen er sterk, der vi etter få minutters spilletid blir vitne til at hovedpersonen, en liten spurveunge, ender opp som foreldreløs. Heldigvis kommer en varm storkemamma og tar ham til seg.

Naturen går sin gang, og storkene må dra sørover for vinteren. Richard, som ikke er en trekkfugl, blir etterlatt for å klare seg på egenhånd. Men spurven nekter å gi opp, og setter kurs mot Afrika. Langs veien møter han noen helt spesielle venner, og ikke minst, tidenes eventyr.

Richarstorken1

Denne filmen starter godt med vakre bilder, og en animasjon som konkurrerer med Pixar og Dreamworks. Fargene er sterke, figurene detaljerte og her kan man nyte alt fra åpne landskap, til skog og byliv. Musikken følger i samme spor, og forsøker å sette oss inn i riktig stemning.

Og kjernen i handlingen er engasjerende, men vaklende fremført. Det er mye krasj og fall-humor her lik så mange andre animasjonsfilmer på markedet. Så i stedet for å gjøre noe eget, forsøker filmskaperne heller å mime etter det så mange har gjort før.

richarstorken3

Det betyr at humoren ikke alltid treffer så godt. Og humor er viktig i denne sjangeren. Et av de sterkeste innslagene er den halvsurrete uglen Olga som tar spurven til seg. Ellers er karaktergalleriet av varierende interesse.

Konklusjon

Et engasjerende utgangspunkt som ikke helt holder ut i lengden (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 4

Foto/Copyright: Euforia film/Den siste skilling