Filmen om popikonet Elton John og både hans opp- og nedturer på veien fra enkle kår til berømmelse verden over.

Rocketman er en kraftsalve med deilig musikk og dans fra første øyeblikk. Gjennom den musikalske stilen blir følelser og minner fortalt på en måte som treffer seeren godt. Det at skuespiller Taron Egerton selv synger, er med på å gjøre opplevelsen enda mer autentisk.

Timevis med øving og sangtrening har ført til at skuespilleren mestrer å fremføre noen vanvittig kompliserte toner. Og det viser at det å være skuespiller i dag, krever mer enn noen av oss helt kan fatte.

Fra rolige kjærlighetssanger til fartsfylte låter har Elton John inspirert og beriket oss med musikk i flere år. Men samtidig skjuler deg seg mer bak fasaden og mannen som energisk synger ved pianoet.

Rocketman er en blanding av musikal og tradisjonell film. Vi blir innlemmet i noen vakre, fantasifulle scener som er på høyt, visuelt nivå. Og vi får komme nær på Elton John både før og i løpet av hans musikkarriere. Det er lett å både like og forstå hvor mannen kommer fra.

En tøff barndom skildres med ung gutt som manglet kjærlighet fra hans foreldre. Dette blir den røde tråden som henger gjennom hele filmen. Vi får også flere innblikk i hva som tilsynelatende inspirerte de mange ikoniske låtene hans.

Musikken er for øvrig fantastisk og en visuell opplevelse i seg selv. Koreografien med danserne og alt som skjer i bakgrunnen er perfekt timet og ser rett og slett fantastisk ut. Man må dundre litt i takt med føttene, særlig for de som selv har lyttet sin del til Elton John i egen tid og fenges med.

Filmen formidler flere tema. Sterkest er kanskje mangelen på kjærlighet og hvordan det kan ødelegge et menneske. En tematikk de fleste vil kunne forstå. Ellers er det så klart det tradisjonelle og kjente med «sex, drugs and rock and roll». Livet i flombelysningen koster, og er ofte skjult for omverdenen.

I valget av musikal som formidlingsform er det også noe mer vagt hva som er reelt eller ei i popikonets historie. Filmskaperne trekker opp sang og det visuelle så klart, men på bekostning autentisitet. Og når man ikke helt vet hva eller hvor mye som er reelt, får man også en noe større avstand fra det som skjer.

Med fare for å misforstås, er Rocketman absolutt en emosjonell film. Møtene med foreldrene noen av de sterkeste øyeblikkene, og sviket fra de som er nærmest popikonet. Men noe går også bort fordi man som seer ikke helt er sikker på hvor reelle hendelsene er.

Ellers er filmen god på å utforske de mange nedturene, men man savner samtidig også større fokus på oppturene, særlig de i Elton Johns senere liv.

Ekstramateriale (Blu-ray):

  • IT’S GOING TO BE A WILD RIDE: CREATIVE VISION
  • MUSIC REIMAGINED: THE STUDIO SESSIONS
  • SING-ALONG

Konklusjon

Fantastisk film, nydelig musikk og et blikk for hvem Elton John var også utenfor scenen.

Terningkast: 6!

Denne filmanmeldelsen er et samarbeid mellom DetSkjeriMoss og Morsa Tidende. Odeon Kino i Moss, og andre distributører legger til rette for filmvisninger.

Legg igjen en kommentar