En trollmann overfører kreftene og beskytteransvaret sitt til unge og uforberedte Billy Batson. I prosessen med å finne ut hvem Billy er, blir han også jaktet på av en skurk som vil stjele de nye kreftene hans.

Shazam! er en morsom, sprø og nydelig film. Vi møter unge Billy Batson som rømmer fra fosterhjem til fosterhjem på jakt etter den biologiske moren hans. Han har aldri hatt et ordentlig hjem, men finner ly hos en fosterfamilie.

På den andre siden av universet, i et magisk rike, søker en mektig trollmann etter sin erstatter. Den han leter etter skal være ren av hjerte. Av mangel på noen som fyller kriteriene, blir Billy valgt. Da må han i samme slengen stå imot en grusom ondskap, men først må han finne ut mer om kreftene hans.

Shazam! kan best sammenlignes med en krysning av Harry Potter og en nedtonet, «snill» utgave av Deadpool. Hovedpersonen, Billy, trer inn i en voksen manns kropp med all slags tenkelige superkrefter. Samtidig, er han fortsatt bare en gutt bare i en voksen kropp.

Dette byr på en del hysteriske øyeblikk, særlig når hovedpersonen er i ferd med å bli kjent med egne krefter og både bommer likeså ofte som han treffer med evnene sine. En av de andre viktige støttepunktene er Freddy Freeman, som er fosterbroren til Billy, og en gutt med en helt særegen stil og personlighet. Han byr på mer enn en latterkule gjennom filmen.

Filmen er morsom og har mange artige øyeblikk og replikker som fungerer. DC pleier tradisjonelt å kjøre en mørkere stil i filmene sine sammenlignet med Marvel, men her er filmen langt mer lystbetont. Og dette fungerer!

Til slutt har man også en hjertevarm historie om vennskap og samarbeid. For ikke å nevne det å finne sin plass her i verden. Vi får en gjeng med helter og et utgangspunkt for en god oppfølger dersom filmskaperne klarer å spille videre på konseptet.

Skurken i filmen er så som så. Det er definitivt ikke her filmens styrke ligger. Det er en forhistorie til hvordan skurken ble til, og dette er definitivt et pluss. Men det meste ebber allikevel ut i noe erketypisk i sjangeren. Hadde dette vært mer på plass, kunne filmen ha blitt en øyeblikkelig klassiker.

Konklusjon:

Humor fungerer i samråd med en varm historie om fellesskap. Shazam! får deg jevnt over til å le fra start til slutt.

Terningkast: 5

Legg igjen en kommentar