Skyscraper1

En sikkerhetskonsulent må redde familien sin fra en brennende, terroristbefestet skyskraper.

Skyscraper er neppe en film som kommer til å vinne noen priser eller internasjonale utmerkelser. Allikevel, er det en underholdende film og til tider nervepirrende opplevelse for de som har høydeskrekk. Så lenge man tar handlingen med en stor klype salt.

Det er «The Rock» – Dwayne Johnson som står i hovedrollen. Som tidligere profesjonell bryter, er karen ekvivalent med massiv muskelmasse, samtidig som han også er snill som et lam. Karen er lett å like og lett å føle empati med. Man heier absolutt på hans «redningsaksjon» for å redde familien sin.

Skyscraper2

Åstedet er verdens største skyskraper, som altså overgår Empire State Building sin høyde tre ganger. Toppmoderne og tilsynelatende uknuselig, rager beistet i skyene over Hong Kong. Men i ekte Die Hard-stil, overtas boet så klart av hardbarka, sure kriminelle.

Bygningen er interessant i seg selv. Men forså vidt lite utforsket i filmens handlingsmiljø. Det hadde vært artig med noe lengre tid i konstruksjonen for å bli mer innlemmet i hvor imponerende skyskraperen er, for så å bevitne ødeleggelsen.

skyscraper3

Handlingen deretter minner om klassiske actionfilmen med oppskrifter de fleste moderne filmskapere har utviklet seg videre fra. Plottet er enkelt og skurken likeså. Det er rett og slett ikke materiale for å gjøre filmen spesielt engasjerende.

Det som er stilig derimot, er blikkene sett ovenfra og ned til gatenivå. Halsbrekkende stunts fra toppen ser stilig ut på kamera, og passer definitivt godt til et kinoformat. Men, og det er et stort men her. Mange av hendelsene er såpass overdrevne og usannsynlige, at de strekker smilebåndene mer enn nervene, og man skulle ønske at filmskaperen holdt litt tilbake i tøylene for å gi en noe mer sannsynlig tilnærming til historien.

Dwayne Johnson er også gitt et handicap, mest sannsynlig for å bli gitt mer menneskelighet og utfordring. Dette virker også unødvendig. Han er et like enormt beist med eller uten lem, og det virker som et unødvendig bidrag bare for vise frem.

Konklusjon

Skyscraper er altså grei underholdning for de som har høydeskrekk. Dette er en film som følger en klassisk action-oppskrift der skurker er slemme, og helter er gode (Omtalt ved Odeon Kino)

Terningkast: 3