Hansolo1

Han Solo trapper opp karrieren som smugler, og tyv og møter for første gang Chewbacca og Lando Calrissian.

Filmen som tar for seg Solos forhistorie, er nokså ulik de andre Star Wars-filmene. Denne gangen er det ingen typisk helt i hovedrollen, og det er manko på heltemodige og minneverdige oppdrag for å redde universets skjebne.

Det behøver ikke å være en uting. Faktisk er det et friskt pust med en bråkjekk og noe selvisk hovdeperson på skjermen. Han Solo er stort sett opptatt av skatter og belønninger, mer enn etikk og moral.

Et godt karaktertrekk ligger allikevel mellom kortene. Solo vokser opp på en slags slumplanet, tvunget til kriminalitet  for å overleve. Et modig svik mot hans kriminelle leder, åpner opp for en mulighet til å flykte fra omgivelsene sammen med hans kjære.

Disse to blir dessverre separert, noe som setter Han Solo ut på en vanvittig reise, i håp om en dag å komme tilbake for å finne kjæresten igjen. Motivet er engasjerende nok til å holde momentet gående i filmen.

Andre ting trekker også opp handlingen. Et interessant lag av alt fra en feministisk robot til en liten skapning med mer hender en strengt tatt nødvendig. Og møtet med Chewbacca et definitivt et høydepunkt.

Faktisk, er det nok ingredienser i vennskapet mellom Solo og den hårete skapningen til å lage utallige filmer til. Chewbacca er, og kommer alltid til å være noe av det mer interessante av karakterutvalget i Star Wars.

Konklusjon

Annerledes og interessant om Han Solos forhistorie (omtalt ved Odeon Kino).

Terningkast: 5

Foto: Skjermdump fra YouTube