Når Peter Parker er på klassetur i Europa dukker faretruende monstre opp. Har den unge Parker, også kjent som Spider-Man, det som kreves for å stå imot den nye trusselen?

Ulikt mange av de andre Marvel-filmene, tar Spider-Man for seg blant annet de mange dilemmaene i tenåringstilværelsen. Peter Parker vil lite mindre her i verden enn å komme nærmere «MJ» som er hans store forelskelse.

Nå, i Europa, er sjansen endelig her. Parker har den perfekte plan for å få hjulene til å rulle. Vel, helt til noen massive monstre dukker opp. Helten blir satt i et dilemma. Skal han forfølge det han egentlig ønsker om et normalt liv, eller må han trå til og legge det til sides når verden kaller på ham igjen?

Gjennomgående for Marvel-filmer er velfungerende humor med en ene lynraske replikken etter den andre. Stort sett. Vel, i Far from Home er ikke alltid morsomhetene like gode. De føles tamme og altfor iscenesatt til tider. Tidvis treffer de allikevel godt heldigvis.

Et annet moment med Marvel er at skurkene, bortsett fra Endgame spesielt, er så som så. Marvel har altså hatt en typisk oppskrift med god humor, men tidvis tamme skurker. I Far from Home er det motsatt. Her er det en skurk med hjelpemidler som er kreativt fremstilt og som virkelig fungerer!

Helten får dermed en antagonist som er utfordrende på et helt annet plan. Man skulle kanskje tenkt seg et enda større fokus og alvorspreget motiv bak ugjerningene. Men hjelpemidlene til skurken er kreativt fremstilt.

Europa er også hovedsetet for denne filmen. Dette betyr at vi får se massive ødeleggelser i byer som London, Praha og Venezia. Dette i tillegg til å være nydelige baktepper for historien i filmen.

Far from Home har en god drift. Det går i rekke og rad fra morsomheter (med vaklende hell) til spennende actionsekvenser. Ja, man kunne tenke seg et sterkere plott særlig med tanke på at skurken her faktisk fungerer. Men det får så være. Spider-Man er i denne omgang en ikke så altfor høytidelig helt i en film som sjeldent er særlig dyster eller tung. Lett underholdning med andre ord.

Konklusjon:

Spider-Man er kul og vittig i kamp mot en skurk med kreative midler.

Terningkast: 4.

Legg igjen en kommentar