Spiderman1

Peter Parker må håndtere livet som tenåring, samt rollen som superhelt i kamp mot en skurk som armerer seg med farlig teknologi.

Spider-Man har kommet i flere utgaver, og med ulike skuespillere som den rødkledde superhelten. Fra en alvorstung stemning, til en mer komisk vri, så denne siste utgaven som er helsprø og morsom, men allikevel med en empatisk helt som man engasjerer seg for.

Peter Parker er i startgropa av å finne ut av sin rolle som superhelt, samtidig som han må håndtere livet som tenåring. Og det er absolutt engasjerende å se hvordan han forsøker å mestre evnene sine og finne sin plass i helterollen.

Filmen overdriver ikke fokuset på tenåringsdramatikken, og det er en lettelse. I stedet er det mer fokus på hovedrolleinnehaveren og hans utvikling. Denne inngangen gjør det absolutt verdt å få oppfølgere på banen, så lenge de klarer å holde den samme linje videre.

Spiderman2

Det er noen gode actionsekvenser og høydepunkter som både føles skremmende og engasjerende. Helten virker menneskelig, samtidig som han har ekstraordinære evner, og dette gjør at man lever seg inn i dramatikken. Man kan faktisk kjenne på høydeskrekken til tider.

Man får også en interessant vri med skurken, blant annet med en introduksjon som forklarer noe av bakgrunnen til hans kriminelle aktiviteter. Historien er ikke helt overbevisende, men det er artig å få en begrunnelse i det minste. Jeg skulle gjerne ha sett en mer dreven skurk som motparten til Spider-Man, noe som hadde gitt filmen en enda større og mer interessant kontrast. En superhelt er kun så spennende som konflikten han kjemper i.

Spider-Man: Homecoming er uansett en glimrende kinofilm. Den er lystbetont, og har noen gode humormomenter på lur. Så dette er en film som definitivt får deg til å dra på smilebåndene.

Konklusjon

Spider-Man byr på mye action og spenning, og det er en del gode humormomenter her. Her får man både en film som engasjerer og underholder. (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 5

Foto/Copyright:        United International Pictures