Life2

Besetningen på en internasjonal romstasjon oppdager en ny livsform fra Mars, men den er alt annet enn vennlig innstilt.

Life leverer verdensrom-skrekk i god, klassisk stil. Igjen er verdensrommet lite utforsket, og skumle skapninger går den lange mila for å knerte ned alt som svetter, lukter og går på to føtter. Man skulle tro at alt som er ekkelt allerede er vist på film, men i Life er det noen scener som setter mageinnholdet i bevegelse.

Life1

Introduksjonen er god, der man blir litt kjent med karakterene. Og det er et «litt» her, fordi det skulle gjerne ha vært en enda lengre intro, der man knyttet større bånd til besetningen. I stedet, ender man opp med noen karer og damer som man bryr seg om, men ikke nok.

Så starter spenningen etter få minutters spilletid. Og dette fungerer på mange plan. En søt liten celle ender opp med å bli ikke bli så søt og liten allikevel. Intensiteten fortsetter, og man holdes på pinnen i håp om at besetningen skal overleve uhyggen.

Life3

Problemet er kanskje at alt utvikler seg litt fort. Alt blir forferdelig på et blunk, og monsteret likeså. Man savner noen rolige punkter i filmen, litt mer dialog her og der, slik at skvettefaktoren kan få tid til å bygge seg opp.

Men dette er absolutt ikke en kjedelig film. Fordi man underholdes fra start til slutt. Men det er mer å gå på.

Konklusjon

Intens verdensrom-skrekk som holder deg på setekanten (omtalt ved SF Kino).

Terningkast: 4

Foto: United International Pictures