Sarah Connor og en livvakt sendt fra fremtiden, må beskytte en ung jente fra en nyutviklet «terminator».

Dark Fate er en actionfest fra start til slutt, men de som forventer en solid og engasjerende storyline, må nok lete annetsteds. Det betyr ikke at dette er en dårlig film, tvert imot, her er det gjennomgående ødeleggelser av høyt kaliber, og mer enn en Arnold-referanse til å holde humoren gående.

For hver Terminator-film har skurken blitt kraftig oppgradert, og Dark Fate er intet unntak. Det virker som om filmskaperne tenker at man stadig må legge til for å holde på interessen til seeren. Ikke ulik de supermuterte dinosaurene i de siste Jurrasic Park-filmene. Men helt ærlig, selv Arnold sin terminator-utgave hadde jo vært mer enn grufull nok å møte på i ny og ne.

Skurken i dette tilfellet er en knusende drapsmaskin uten like. Såpass trukket ut det meste av motstand blir som saks mot papir. I stedet for å være spennende og engasjerende, blir det litt mer: «ok, der gikk enda en menneskekropp, et helikopter og en bygning på dynga». Skurken må ikke bruke noen kreative midler på jakt etter heltene, det er bare å knerte alt på sin vei. Og det blir litt ensformig i lengden.

Men selve actionscenene er allikevel flott fremstilt. Biler som blir kastet her og der, mektige kampscener, tøffe våpen og hardbarka kvinner som pryder skjermen.

Her har man unge Dani Ramos som er offeret, men også Linda Hamilton som den opprinnelige Sarah Connor, og er tøff som bare det tross noen flere sifre i aldersbetegnelsen. Arnold er også med, og her er også noen av filmens aller beste replikker innlemmet.

Men den aller beste er Mackenzie Davis som livvakten Grace. Halvt menneske, halvt robot, men med et hjerte av gull. Hun klarer mesterlig å balansere den råtøffe stilen med et varmt og omsorgsfullt uttrykk.

Og det er artig at heltesiden reelt sett består av tre, tøffe kvinner som har god dynamikk mellom seg. Disse fungerer på alle nivå.

Konklusjon:

Dark Fate skuffer ikke. Handlingen kunne ha vært langt bedre og med roligere øyeblikk for å bygge opp karakterene. Men vi får servert råtøff action både på bakkenivå og til lufta. Heltetrioen har en god dynamikk med tøffe jenter i hovedrollene. At opprinnelige Sarah Connor og Terminator er med, er også et stort pluss. Handlingen kunne vært bedre, men det er noen tilbakeblikk her og der som gir liv til filmens aller beste ansikt: livvakten Grace. Ellers er det bare å nyte humor og action av høyt kaliber.

Terningkast: 5!

Denne filmanmeldelsen er et samarbeid mellom DetSkjeriMoss og Morsa Tidende. Odeon Kino i Moss, og andre distributører legger til rette for filmvisninger.

Legg igjen en kommentar