fgopdbw3

Et tårn står som siste forsvarsskanse mot verdens undergang, og en gutt og hans følgesvenn må beskytte det fra en mektig trollmann.

Denne filmen har noen veldig spennende ideer i bunn. Her har man en slags westernhelt kombinert med en fantasiverden befolket av trollmenn, seere og all slags tenkelige uhyrer. Et scenario som virker interessant ved første øyekast.

Og introduksjonen er god. En mistilpasset gutt som lider et tap av manglende tilhørelse og savnet etter sin far, har allikevel noen helt eksepsjonelle evner i seg. Så blir han dratt inn i en verden full av farer og magi, der han finner mening og mål i håp om å redde verden.

armrgys7

Utgangspunktet er spennende, men dessverre så ebber det ut i merkbare mangler i gjennomførelsen. Konflikten og personlighetene er i manko, og når aldri de toppene til at seeren fenges nok.

Hva er historien bak dette mektige tårnet? Hvor kommer helten fra, og hva er hans bakgrunn? Seansen er også proppet full av kjedelige biroller og sideskurker som ikke er interessante nok. Også savner man mer fokus til å bygge opp skurken, han burde ha vært langt mørkere og skumlere enn det han blir fremstilt som.

Roland (Idris Elba) in Columbia Pictures' THE DARK TOWER.

Roland (Idris Elba) in Columbia Pictures’ THE DARK TOWER.

Ellers så er det gode ideer også i bunn. Pistolduellene er imponerende, der karakteren Roland har noen helt eksepsjonelle evner til hjelp og kan treffe alt som går og kryper på en mils avstand.

Men flere dialoger i bytte mot actionsekvensene hadde kanskje gitt filmen mer dybde, så gi meg heller mer mørke og mer mystikk.

Konklusjon

En sterkt potensial som ikke blir utnyttet godt nok (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 3

Foto: United International Pictures