Mummy3

En lykkejeger oppdager gravkammeret til en egyptisk prinsesse, og med det vekkes en gammel ondskap til live.

The Mummy starter opp kjapt og morsomt med to karer som løper mellom flyvende geværskudd og eksplosjoner. Nivået på action- og effektbruken er gjennomgående høyt, og her spares det ikke på verken dataanimasjoner eller stunts.

Det er tydelig at denne filmer satser tungt på det visuelle, og kanskje litt for lite på handlingen. Men filmen er aldri kjedelig av den grunn, selv om man savner mer tid og oppbygging av mytologien. En todelt satsing hadde allikevel gitt bedre og mer helhetlig opplevelse.

Mummy2

Fordi handlingen har definitivt noen gode momenter i bunn. Sjalusi, makt, hevn og blodsutgytelse, ja den egyptiske mytologien er spennende, og prinsessen har noen spennende krefter på lur. Det er rett og slett fascinerende å se hvordan hun påkaller naturkrefter og andre hjelpemidler til å kjempe for hennes fordel.

Helten sjøl er noe nøytral, men det er interessant å se hans tilknytningen til den egyptiske prinsessen. Man kommer allikevel aldri helt dit at man virkelig bryr seg om hva som skjer med ham. Også er det en psykologisk vri her som kunne ha blitt utforsket mer.

Mummy1

Som nevnt er The Mummy definitivt en film som skårer høyt når det gjelder det visuelle. Fra sanddynene i Midtøsten og til tåkete kirkegårder i England, er det mange perler for blikket. Og filmens slutt er overraskende god.

Konklusjon

Litt tynt, men en visuell opplevelse (omtalt ved SF Kino Moss)

Terningkast: 4

Foto: United International Pictures