Marvel Studios Thor: Ragnarok..L to R: Thor (Chris Hemsworth) and Hulk (Mark Ruffalo)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2017

Gudenes hjem, Åsgård, blir invadert av den mektige Hela, og Thor må samle allierte for å redde folket sitt.

Den tredje filmen om Thor er en heidundrendes action- og humorfest. Det er rett og slett imponerende hvordan filmskaperne har fått til å holde koken fra start til slutt. Og solide replikker kommer som et samlebånd og gir seeren nok av latterkuler.

Samtidig, er handlingen i seg selv spennende. En mektig gudinne kommer til overflaten, Thor og Lokes søster, Hela. Og ikke bare er hun mektig, hun har til og med krefter nok til å kunne overvinne både Thor og Åsgårds hærstyrker.

Og ting går galt, virkelig galt i denne filmen. Det betyr at man også får et spenningsmoment, og en genuin uro for heltenes vel og ve. Filmen har også en merkbar lang spilletid, og dette er bra fordi man får nok tid til å utforske heltene, og relasjonene mellom dem.

Filmen har absolutt minneverdige karakterer. Og takket være humor, får disse en fengende personlighet. Hulken er jo et genitrekk i seg selv. Ikke bare er han en ustoppelig, grønn kjempe, men dynamikken med Thor, er utrolig underholdende.

Marvel Studios Thor: Ragnarok..Loki (Tom Hiddleston)..Photo: Jasin Boland..©Marvel Studios 2017

Så er det relasjonen mellom Thor og den vaklende broren Loke. De er langt fra venner, og tilliten er totalt fraværende, men det er allikevel spennende å se hvordan de to kommer i hop allikevel.

Actionsekvensene må også nevnes. Visuelt, røft og stilig. Så et tillegg med klassisk rock i bakgrunnen. Dette fungerer!

Konklusjon

Thor: Ragnarok er en suveren superheltfilm. Anbefales! (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 5

Foto: The Walt Disney Company Nordic