TR_CT_Day10_06Feb2017-561.dng

Lara Croft drar ut på en farefull reise for å finne ut mer om farens skjebne etter at han forsvant på en mystisk øy.

Svenske Alicia Vikander er rett og slett imponerende god som Lara Croft i denne norsk-regisserte filmen som er basert på TV-spillet med samme navn. Vikander presenterer en sterk, kvinnelig hovedrolle, som er troverdig i flere ledd.

Og på samme måte som i et av de nyere spillene i serien, er dette en begynnelse med fokus på hovedpersonens tiltredelse i rollen som Tomb Raider.

Det er imponerende å se pågangsmoten og styrken etter hvert som karakteren utvikles fra en uvøren, ung personlighet, og til å bli litt av en råtass i jungelen. Fra farefulle elvestrømmer til klatring av fjellvegger, bruker hun kroppen styrke for alt den er verdt.

838A6599.dng

Og like viktig, blir man sympatisk med hovedpersonen og det hun opplever, og heier for hver eneste dødelige stup eller skurk hun overvinner.

Uheldigvis, er ikke historien i filmen like sterkt formidlet. Det er noe mystisk og potensielt overnaturlig over det hele, men skuespiller Walton Goggins klarer aldri å forme skurken og den reelle motstanderen som Croft fortjener.

Og en mytologisk teori om fortiden, blir avklart litt for raskt. Man savner mer undring og mystikk når ferden går til den historiske øya. I stedet går det litt for raskt og enkelt videre i handlingen.

Action-scenene er allikevel gode, særlig når hovedpersonen bruker utradisjonelle våpen for å håndtere skurkene.

Konklusjon

Suveren skuespillerinne og formidling av helt, men handlingen mangler mystikk (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 4

Foto/Copyright: SF Studios/Warner