WONDER WOMAN

Midt under herjingene i andre verdenskrig drar Wonder Woman ut på en reise for å gjøre en ende på ondskapen, regissert av selveste krigerguden Ares.

Altså, Wonder Woman danker omtrent ut alle de andre superheltene med et herlig og friskt pust til karaktergalleriet av sterke kvinner og menn. Hun er barsk og tøff, vakker og modig, og med et øye for å ta vare på de i nød.

Filmen starter med hennes barndom, og hennes utvikling til å bli kvinne med et helt register av evner til hjelp. Disse rolige partiene i filmen gjør at man kommer mer innpå hovedpersonen og lever seg inn i det som driver henne fremover.

WONDER WOMAN

Og filmen har flere av disse gode øyeblikkene, der hovedpersonen stadig tar til seg nye refleksjoner, eller nye valg som endrer måten hun opplever verden på. Skuespiller Chris Pine fungerer godt i rollen som hjelper, og er en spennende karakter i seg selv.

Actionsekvensene er imponerende, og Wonder Woman blir en ustoppelig kraft som danker ut alt fra tyske soldater til pansrede kjøretøy. En blanding av sakte film og veksling mellom kameraperspektiver, fanger opp det meste og plasserer seeren midt inn i skuddlinjen.

WONDER WOMAN

Musikken er tøff, epoken er engasjerende og skurkene likeså. Dette er et plott som man lever seg inn i. Samtidig, når hele seansen en konklusjon som kommer for raskt, og ikke helt bygget opp til det man forventer. Scenene mot slutten går også delvis ut av proporsjoner.

Konklusjon

Råtøff action, ledsaget av en suveren heltinne (omtalt ved SF Kino)

Terningkast: 5

Foto/Copyright: SF Studios